onsdag 10 juni 2009

Hur har jag skött mig idag?

Maten:
Frukosten bestod av två lingongrova med leverpastej och gurka och jag fortsatte i smörgåsspåret vid mellanmålet då det blev en grov fralla med ost och korv.
På lunchen gick jag med några jobbarkompisar till en kinarestaurang och åt av alla sorters maträtter på buffén (försökte dock hålla nere storlekarna på skoporna).
Mellanmål på eftermiddagen blev en liten nötportion som dom säljer på cafeterian på jobbet. Väldigt smart lite grej dom har. En liten muffinsform med russin och nötter för en femma. Kvällsmat, en rostad GI-ruta med ost och en lingongrova med rökt kalkon. På kvällen blev det tre godisbitar och fyra pepparkakor.

Planerna är att byta ut frukostmackorna till antingen omelett eller fil, flingor och kokt ägg. Mellanmålen vill jag byta ut mot omelettmuffins eller annat liknande som mättar med inte innehåller så mycket kohydrater. Jag ska bli bättre på att ta med mig lunchlådor till jobbet så jag inte löper amok med matingagen där. En sundare och lättare lunch behöver jag börja äta med mycket grönsaker. Kvällsmaten bör bytas ut mot fil och flingor istället för mackor och jag ska sluta mumsa på saker på kvällarna.

Utöver allt jag ätit idag så har jag hållt mig till att dricka vatten till maten förutom på kvällen då vi firade sonens skolavslutning med varm choklad till kvällsmackorna. Och jag har intagit 9 koppar te, men utan socker så klart, men en skvätt mjölk ingår.

Vad för jag för poäng för den här dagen?

1 kommentar:

  1. du kan få 7 av 10 av mig!! Nu blir jag inspirerad att ta mig i kragen oxå.. har plokat fram mitt lilla häfte som jag av misstag råakde tappa i badet när jag läste den där haha
    Jag vet att du fixar detta!!
    Krams..
    Vi e hemskt lessna att vi inte kunde komma förbi, ville ju träffa HELA familjen jue!!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive