måndag 15 juni 2009

Drömtydare någon?

Natten till idag drömde jag något jättemystiskt och den är kvar fortfarande, lika starkt som ett minne. Jag har verkligen funderat över dess innebörd under dagen och jag tror jag har listat ut innebörden. Få se vad du tror.

Vi vistas i ett gammalt hus. Det är kväll och mörkret har lagt sig utanför. Vi umgås i ett vardagsrum. Det är jag och mina jobbarkompisar. Det är i alla fall jag, gruppledaren, boendestödjaren samt alla som jobbar på försörjningsstöd. Jag tittar ut genom fönstret och ser ett gäng barn springa runt med leksakspistoler. De ropar och skjuter mot huset och vi skrattar för dom är ju så söta, men plötsligt viner en kula förbi mitt ena öra och vi förstår att det inte alls är leksakspistoler utan riktiga pistoler.

Alla i försörjningsstöd rusade upp på övervåningen och började i panik skriva. Det framgick inte vad de skrev men de ropade hysteriskt till varandra. Gruppledaren och boendestödjaren däremot ropade att dom skulle hålla ställningarna där nere. Jag visste inte vart jag skulle ta vägen utan rusade lite fram och tillbaka en stund i ren skräck och skrek medan jag hörde bomber slå ner runt om huset, elden flammade utanför fönsterna och det kom skrik lite varstans ifrån. Alltså, det var rena krigszonen.

Tillslut stannar jag inne i det mörka rummet där alla i försörjningsstöd satt sig och skrev, gömda under stora lakan. Jag känner mig fortfarande väldigt vilsen och visste inte riktigt vart jag skulle ta vägen, jag tror jag hyperventlierade och var lite lätt gråtfärdig medan försörjningsstöd fortfarande ropade helt obegripliga saker till varandra.

Då kommer gruppledaren och boendestödjaren in genom dörren. De är båda klädda som Rambo, de avlägger en rapport som inte är så ljus. Något om att de lyckats fighta bort ungefär hälften men de strömmar på lika många i ett allt för högt tempo. Dom är, även om de har oddsen emot sig, stencoola. Jag däremot blir mer skräckslagen och försörjningsstöd låter än mer hysteriska under sina lakan. Gruppledaren och boendestödjaren säger på ett Arnold Schwarzenegger-sätt att dom ska ut och ta upp striden igen.

Då slår det mig, varför inte bara ringa 112 så får polisen komma och ta över. Och så tar jag telefonen, slår siffrorna och så vaknar jag.


Nå, vad säger ni, vad tror ni att det kan betyda?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive