söndag 24 maj 2009

Ute i spåret

Jag tog mig igenom det kortare varvet av blodomloppet, den på en halvmil, idag. Jag powerwalkade mig igenom kilometerna och kikade på kartan hur man skulle ta sig och vart man skulle av om man skulle ta sig igenom den längre sträckan. Jag sprang på två ställen. Den första var precis när man skulle in i skogen för då var det upploppet på "sounds like a melody-remixen" som går i en jäkla fart, man måste bara haka på. Det andra var upploppet, sista biten mot mitt hem. Jag stod vid rödljuset, det hade just slagit om till rött för bilarna men det slog inte om till grönt för övergångstället. Jag tittade på rödljuset och på bilarna och sen sprang jag över. Låten som pulserade i öronen just för tillfället var "heut' ist mein tag" med en riktigt bra uppoppad modell som var som gjord för löpning så jag sprang hela vägen hem.

På vägen var det fullt med mobila hundbajsar (läs sniglar) Jag råkade halka på en, och hur otrevligt det än var för mig kan jag tänka mig att det var mycket värre för den. Efter halkattacken började jag titta lite mer vart jag satte fötterna och då kunde jag se hur många som faktiskt hade fått för sig att ta sig över den livsfarliga sprinterleden. Dom flesta såg jag utan problem då de med sina glänsande kroppar reflekterade solljuset i på den annars väldigt kamoflerande terängen. En hade däremot fått en ordentlig intelligensbefriad tanke (att ens skriva så om en snigel är väl ifrågasättningsbart) och rullat sig i löv, mylla och barr vilket gjorde den näst intill helt osynlig på stigen. Visst, smart när man tänker på fåglar som är ett stort naturligt hot för dem, men om man håller sig i ett joggingspår måste man nog uppdatera sitt "tanke"-sätt lite. På med lite neonfärg och blinkande dioder för tusan!

Jag kom i alla fall hem med endast ett snigelliv på mitt samveta, vad jag vet, och ställde mig på vågen så jag vet vad jag har att utgå ifrån i min egen lilla utmaning. Maken ställde sig direkt efteråt och vågan visade exakt samma för oss! Exakt! Så när på 10 gram hit eller dit, för mer exakt än så är inte vågen. Det värsta är ju bara att eftersom han är minst 15 cm längre än mig så har han ett mycket bättre BMI än mig ändå, så riktigt så jätteroligt är det nog inte när man tänker efter.

I dag, städning och grillning.

1 kommentar:

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive