måndag 11 maj 2009

Spänningen har legat tät i den sista kurvan.

Jag har sökt jobb efter jobb efter jobb, över 40 stycken och jag har inte hört ett knyst mer än mail eller brev med texten "Vi vill tacka för att Du sökt anställningen som blahablabla med
referens tjofräs vid agustinasberitlssons Stadsdelsförvaltning. Vi måste dock med detta brev meddela Dig att anställningen tillsats med annan sökande."

Plötsligt bröts den slentriana tystnaden av ett telefonsamtal från Västerås där de ville att jag skulle komma på intervju. Jag var en av hundra sökanden och en av sex som dom tog in på intervju, hurra! Det avslutades med ett telefonsamtal som sa i stort sett samma sak som mailen brukar göra. Jag hade i alla fall fått komma på intervju och det höjde ju hoppet.

Plötsligt ringer dom från Norrtälje och ett mycket förvirrat samtal tog sin början. Jag hade ju sökt ett jobb på ekonomiavdelningen på deras kontor??? Inget jag kunde lägga till minnes, men nej, då var det ju så att jag hade sökt jobb i mottagningsgruppen, men den låg under ekonomiavdelningen, och det förklarade ju lite. De som ringde var varken från mottagningsgruppen eller ekonomiavdelningen, det var familjehemssekreterargruppen som hade kris och ville ha någon på ett halvårsvikariat. Jahapp, jo men tack så mycket och så åkte jag på intervju, i Norrtälje.

Jag hade funderat över det och kände att det var ju omständigt men det skulle ju gå och ordna eftersom föräldrarna har sommarställe där och jag skulle kunna veckopendla. Direkt efter att Norrtälje ringt så ringer dom och erbjuder ett sommarjobb där jag har mitt timvikariat, det var bara några nätter och det skulle inbringa ungefär 10 000 sammanlagt. Ett jobb är ju ändå ett jobb så jag ville absolut inte bränna bron utan frågade om de kunde vänta tills jag fått besked från Norrtälje och det kunde hon.

Dom skulle ringa från Norrtälje i fredags men telefonen var tyst. Däremot så ringde dom från ett utredningshem där jag hade sökt tjänsten som utredningssekreterare samt från ett socialkontor bara runt knuten (dock inte Örebro) där de hade kris. Socialkontoret bokade in en intervju idag, klockan åtta på morgonen. Norrtälje ringde inte i fredags och jag var på det andra socialkontoret i morse och intervjun där kändes mer som en trevlig pratstund. Jag förklarade min lite knepiga och jobbiga situation och de hade full förståelse för att jag behövde ha snabba besked.

Hur skulle det gå. Skulle Norrtälje hinna före och säga att jag fått jobbet och skulle jag då vara tvungen att välja mellan jobben utan att veta utgången på det som ligger nära? Eller skulle jag vara tvungen att säga nej till sommarvikariatet för att få nej från båda socialkontoren? Hur skulle det gå, det var spännande. Det var som om jag stod och blickade in i kurvan, den sista kurvan i loppen som skymdes av damm från de tävlande, vem skulle komma fram ur dammet först?

Det närliggande socialkontoret!!!

Dom ringde direkt efter lunch och sa att dom ville ha mig.

Jag är så glad, jag är inte arbetslös längre och jag har ett jobb precis runt knuten, veckopendlingen är ett minne blott, hurra!!!

9 kommentarer:

  1. Grattis, det där lät ju jätteskönt måste jag ju säga. Att veckopendla lät inte alls särskilt roligt... Så nu har du foten inne, då väntar vi bara på Martin. ;)

    SvaraRadera
  2. Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.

    SvaraRadera
  3. Åh supergrattis tjejen,,,,gud vad roligt :D
    Kram Åsa

    SvaraRadera
  4. Gud vad kul! Grattis! Då löser sig allt!
    Kram cissi

    SvaraRadera
  5. Det är ju så jäkla bra!!! GRATTISS!!!!! Hela familjen lundgren/bengtsson säger grattis =D

    SvaraRadera
  6. Grattis till jobbet! Va skönt att slippa veckopendla.Lycka till!
    kram Pös

    SvaraRadera
  7. Grattis, vad glad jag blir för din skull.

    Kram.
    Hälsa familjen

    SvaraRadera
  8. Grattis i massor! Hurra hurra och all lyckönskning med det nya jobbet! Livet går framåt!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive