onsdag 6 maj 2009

Först till kvarn...

Det är så underbart med alla nostalgitrippar som attackerar en när man rensar bland gamla flyttkartonger från ens uppväxt. Här presenteras några roliga nostalgitrippar men även lite saker vi ska bli av med. Om ni ser något här som ni vill ha, hör av er så ska vi se om vi kan ordna något, annars kommer en del av det dyka upp på blocket, tradera eller myrorna. Priser och så är här inne väldigt diskussionsbart, många saker kan ni komma över och hämta bara vi är överrens om det innan men vissa saker kan det vara samlarvärde på så då får vi komma överrens om ett pris. Men först över till lite nostalgitrippar utan utskänkningsmöjligheter:

Först ut min underbara vita addidasoverall, vit! Lägg märke till färgkombinationerna, blått och rosa, gissa årtal. Förutom färgerna kan jag säga att jag minns att jag brukade gå runt med byxorna i skolan när jag gick på högstadiet.

Jag har ju varit scout
Här är min gamla scoutkjorta med tillhörande RS-väst. Min gamla militärjacka fanns också bland sakerna och de får bo på en galge uppe på vinden framöver för jag har inte hjärta nog att göra mig av med dem, det är en alldeles för stor del av mitt liv.

Därmot säger jag nu farväl för evigt till min gamla flodhäst.
Denna underbara vän åkte jag runt på som en liten galning när jag var liten och det finns även ett citat som kommer från denna. Min farfar och farmor var nere i Afrika och när de kom hem så visade de bilder för oss och då bland annat flodhästar. När de visade bilderna på flodhästarna och sa "Titta här, flodhästar"så hade jag sett mycket misstänksam ut och svarat "Nääääää, det där är ju ingen flodhäst, den har ju inga hjul" och detta har jag fått leva med i snart trettio år.


Nu till försäljningen, eller det vi ska bli av med i alla fall.
Vi har fem sånna här lampor var av tre har hela fästen och två saknar. Dessa vill vi bli av med och om du tycker dom är snygga (tycker jag att dom är i alla fall men vi har inte plats) så ropa till. Det är IKEA-lampor tror jag.


En bastant växasäng med ommålningsbehov.

Här har vi en hel kavalkad av saker, en gammal lampa med förpackning, ett rymdskepp från serien space: 1999 (månbas Alpha), och ett gammalt träningsset. En boxpåse och boxningshandskar, en liten miniatyrspis i gjutjärn och en gammal bandyboll (det röda nystanet). Två väldigt fula nallar, dockor eller vad man ska kalla dom, två julgransbelysningar i form av stjärnor och en gammal ölburk i plåt. Lita bakprylar i form av två bakformar och några böcker. En gammal fisher price-telefon, icke anpassad efter dagens regler för leksaker så sladden är i stryplängd och sist men inte minst en nattduksbord.

Vi har även slängt ihop några bokpåsar som ni kan kika närmre på här. Det är någon ungdomspåse, någon lite djupare påse, någon skräckpåse mm. Hoppas ni kan se på ett ungefär vad som bjuds på bilden här.

Det är inte slut än, vi kommer nog att hitta minst lika mycket till innan vi är klara då vi bara har sorterat en fjärdedel av vinden än så länge. Jag vet med säkerhet att det kommer dyka upp åtmindstone en soffa innan vi är klara där uppe.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive