söndag 10 maj 2009

Alltså, jag är ingen Trekkie men...

Vi satt vi och kollade på serien "Enterprise" som utspelar sig tvåhundra år innan Captain Kirk och Mr Spock beger sig i "the original series"

Dom har ännu inte skrivit den stora tjocka regelbok som de använder sig av genom hela serien, den så kallade "prime directive" som säger att man inte får lägga sig i andra världars krig, man får inte lägga sig i deras seder och bruk och man får inte visa sig för världar som ännu ej utvecklat "warp technology" Dom är ett gäng korkade amerikanare som är på väg genom rymden och sprider sitt budskap av "rightfullness" så som amerikanare brukar göra. Genom avsnitten sitter min make och hoppar irriterad och svär över de idiotiska val de hela tiden gör och han anser att dom lider allt för lite av konsekvenser från sitt handlande och jag sitter och försvarar serien och säger att man måste ju se detta men andra ögon än Star Trek-ögon och förstå att dom inte har kommit upp i samma insikt som de har i senare avsnitt.

I går däremot så var det jag som satt och svor, skällde på teven och förbannade manusskribenterna som inte verkade ha någon koll alls. Dom hade lagt in BORGER i avsnittet.

1)När Picard i "the next generation" träffar på Borgerna så är han helt ovetande inför vad som komma skall. Hade det hänt, som de påstår i "enterprise" så borde borgerna kunna slås upp i databasen, de hade fattat exakt hur de fungarade och skjutit ner det på samma sätt som de gjorde redan flera hundra år tidigare.

2) Doctor Phlox har redan kommit på ett botemedel mot the nanoprobes så det är inget problem för dem när de träffar på dem flera hundra år senare.

3) Borgerna har alltid varit dödliga, har man skjutit en borg i någon av de andra serierna, the next generation eller voyger så har de dött, men här har borgerna legat döda i isen i flera hundra år och bara de tinar lite så börjar de leva på grund av nanoprobsen. Men senare i programmet så dör dom av att bli skjutna, det borde dom väl inte då, om nanoprobsen klarar kalaset.

4) när en borg vaknar upp utanför sinalerna från the collective så är dom förvirrade. De får då inte några instruktioner och de har då inte något mål utan irrar bara omkring och göra konstiga saker eller startar upp ett litet kollektiv utanför kollektivet med de få som kan höra varandra. Men här vet de precis vad de ska göra och tar sig tillbaka till kollektivet.

5) En art som inte tillför kollektivet något är inte intressant för kollektivet och då assimilerar de inte arten. Det måste vara högt stående varelser som har något att tillföra kollektivet i fråga om kunskap, historia och framsteg som i samma stund det assimileras till kollektivet även tillför kollektivet denna kunskap. Här assimileras det åt höger och vänster helt utan att värdera kunskapen och intellektet hos den de assimileras, till exempel så borde de vara fullständigt ointresserade av människan i detta skedet för de har ju absolut ingenting att tillföra kollektivet.

Jag är ingen Trekkie, men någon jävla ordning får det för fan vara!!!

4 kommentarer:

  1. För att vara en som inte är trekkie har du en ovanligt snygg kaptensuniorm. ;)

    SvaraRadera
  2. Men en fråga till en äkta trekkie, har jag rätt?

    SvaraRadera
  3. Jag kan förresten befria dig från den där uniformen om du vill. Eftersom du inte är en trekkie alltså.... Fast helst skulle jag vilja lägga vantarna på din makes Spock-uniform, är klart... ;)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive