fredag 13 mars 2009

Så lång tid det tar att söka jobb

I går fick jag iväg fem ansökningar. Det är en hel del pyssel att få ordning på det känner jag. Jag hade ju fyrtio jobb annonser som jag skulle skicka iväg ansökningar på och då sa en kompis: Jaha, är du lika sugen och inspirerad av jobb 38 som jobb 2?
Nej, det är jag då verkligen inte, men jag är väldigt inspirerad av tanken på att ha jobb. Hon tyckte att jag skulle sikta in mig på några få och inte söka allt, men, jag känner nog att de jag är som mest inspirerad av kan jag ju lägga ner mer krut på men de jag söker bara för att söka för att jag vill ha ett jobb, kan jag ju skicka lite standard på.

Jag pratade lite med Paulina, min promenadkompis tillika min dotters bästa kompis mamma, härom dagen, angående mitt jobbsökande och framtidssyn på jobb. Jag är nu nyexad socionom som hankar sig fram på timvik. Jag har tre röster i huvudet som bråkar om hur jag ska göra och hur jag ska tänka kring arbete.

Röst 1: nu är du nyexad socionom, då är det klart att du ska söka socionomyrken, socialsekreterare, kurator eller liknande, inget annat är värdigt nog för dig!

Röst 2: men vill du ens det? När du sökte socionomutbildningen så var det ju för att den var så bred och allmän och att det skulle kunna ge dig kompetens att få jobb som du kanske tidigare inte kunde fått. Du kan kanske till och med få ett mer lönsamt och givande yrke utanför socionomboxen!

Röst 3: *med en desperat förtvivlan i framtoningen* TA ETT JOBB, VILKET SOM HELT, BARA DU FÅR INKOMST!!!

Alla röster har väl rätt på något sätt. Som en person med universitetetsexamen ska jag inte ta vad som helt, jag kommer då rakt inte jobba på burger king igen om vi säger så, men, om jag får ett tillfälligt jobb på vi säger IKEA eller ICA så skulle jag ta det, samtidigt som jag söker jobb, om jag inte blir erbjuden något som jag inte kan tacka nej till. Ett jobb på IKEA eller ICA behöver ju inte betyda kassatjänst, det kan ju innebära något mer administrativt och intressant som även ger en chans att klättra. Vissa jobb, som är administrativa och som är på privata företag ger en ändå en större chans till högre lön och möjligheter att avancera. Nu säger inte jag att jag har lagt min ribba på ICA-nivån, jag tar ICA som IKEA som exempel (även om jag nu skickat iväg intressebrev till dem).

Vi får se vart vägen slutar någonstans. Jag är i alla fall väligt nyfiken. Jobben jag sökte i går var:
2 kuratorstjänster
en förskollärartjänst
en kandidatsansvarigtjänst
en tjänst som resercher associate

Vi får se om någon av dessa jobb nappar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive