lördag 14 mars 2009

När nikotinet är borta dansar kalorierna på bordet

Det är svårt att koncentrerar sig på flera saker samtidigt.

Jag har gått upp nästan tio kilo på två månader, det bådar inte gott. Nu måste jag sätta P för detta. Jag har tänkt sätta P för det i flera veckor, men det har inte gått så bra. Jag bestämmer mig för att börja på måndag och så skiter det sig på måndag och då tar jag det nästa måndag och så håller jag på.

Jag har kommit på att det största problemet för mig är att jag inte har en ordentlig planering, vilket är A&O för att lyckas. När jag misslyckas på måndagen så tänker jag att "ja ja, men då börjar jag nästa måndag i stället och eftersom jag ska börja nästa måndag så måste jag ju få unna mig lite den här veckan" och så unnar jag mig ytterligare en vecka och grammen läggs på och blir till kilon.

Förra veckan tänkte jag inte att jag skulle unna mig utan jag tänkte att jag skulle fortsätta kämpa även om det inte gick så bra på tisdagen, men, jag liksom undermedvetet unnade mig. "Jag var ju så duktig så om jag tar en kaka så är det ändå mindre än vad jag åt förra veckan"

Den veckan som kommer går jag in i med en planering. Måndag och fredag jobbar jag och eftersom jag jobbar med unga tjejer som jag ska ha pedagogisk lunch med så vill jag inte gå in i det med helfarts pulverdiet. Tisdag ska jag till arbetsförmedlingen och vill inte vara nojjig där och därför kan jag inte köra helfart där heller, därför ser min vecka ut som följer:
Måndag och tisdag, tre pulver och en lunch
onsdag och torsdag, helfart
fredag lördag söndag tre pulver en lunch.

På detta hoppas jag reducera ett gäng gram men framförallt, jag hoppas på att bryta min onda cirkel, om jag försöker bryta mitt kolhydratsbegär så kan jag kanske lyckas bryta mitt småätande och försöka vända trenden så jag kommer ner till 75 igen där jag tänkt jämnvikta att tag innan jag tar de sista tio kilona.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive