torsdag 12 februari 2009

Triskaidekafobi

Nu är vi där igen, där när den trettonde februari infaller på en fredag. Sist det hände var 2004. Jag har inte Triskaidekafobi och jag är inte heller speciellt skrockfull, men ibland undrar man vad tusan det är som försiggår.

Enligt wikipedia så finns det flera hypoteser kring varför fredagen den trettonde har blivit en otursdag. Det kan ha att göra med att judas var den trettonde vid bordet och han förrådde jesus eller att hela följet var tretton och Jesus dog på korset på en fredag. Det finns även andra hypoteser som inte har något att göra med jesus utan istället Tempelherreorden eller den nordiska mytologin där man skyllar allt på Loke. Däremot verkar det inte finnas speciellt mycket skrock kring denna dag innan 1900-talet. En sak som är helt säker är i alla fall att jag inte är inblandad någonstans, även om jag nästan borde det. Källor svenska och engelska.

Nu över till egen personliga lilla fredagen den trettonde. Jag fyller år i morgon, fredagen den trettonde och min mormor fyller 85 lördagen den fjortonde. Jag tänkte åka och gratulera henne på hennes stora dag och jag har bokat och betalat för bussbiljetterna. När jag ändå åker till Stockholm tänkte jag att jag skulle hinna med en öl med några stockholmska kamrater och startade därför ett event på facebook om det hela. Detta är det första eventet jag någonsin startat inne på ansiktsboken. Vi skulle gå till vampire lounge på söder. Kändes skitbra. Förrutom det så skulle jag idag ha varit på min dotters dagis för hennes skulle, hon har verkligen sett fram emot detta. Dagispersonalen var också positiva eftersom det fanns folk som var sjuka på dagis och de var lite lätt underbemannade och kände att det skulle vara skönt med lite avlastning från en mamma.

I natt började dottern tjoa och maken gick in till henne. Hon sa att hon hickat och det hade visst kommit något ur munnen på henne. Hela middagen låg på kudden.

Hon fortsatte några gånger till under natten och nu på morgonen har hon levt på avslagen coca cola, mirakelmedicinen.

Nu är det ju så här att åttiofemåringar inte är så pigga och kräksjuka + inte så pigg kan vara lika med inte alls speciellt bra. Därför måste jag ställa in påhälsningen hos min mormor och när jag ändå ställer in påhälsningen hos mormor så finns det ju ingen egentlig anledning för mig att kuska ända till Stockholm, bara för en öl, som jag inte ens vet om det kommer speciellt många till. Thats friday the therteen for you!

Jag brukar inte tro på sånt där skrock, men jag skulle inte bli helt överrumplad eller förvånad om jag ligger för ankar i morgon med en hink bredvid mig.

Va kul!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive