fredag 13 februari 2009

Hur man firar en födelsedag på bästa sätt

Man ska ha en fyraåring med magsjuka hela dagen innan så man redan på kvällen är rejält mör. Sen ska man knö ihop sig fyra pers i en säng som är 160 bred. En av de fyra som ligger där ska vara ganska rastlös och gärna vakna en så där en gång i timmen, det hjälper till med att få en att vara riktigt alert och glad på din födelsedag. Ett genomsnitt på 75 minutersintervaller är lagom för att få in en i en bra stämning.

Sen ska man ha en make som tycker att han självklart ska ta sonen till skolan så att man som födelsedagsbarn ska få sova lite längre men då är det bra att ha barn som är av annan insikt. Maken gav en fin beskrivning av vad sova är för dottern vid ett tillfälle, jag skulle vilja se den beskrivningen i ett uppslagsverk någon dag.

Sova: när små flickor INTE pratar med mamma oavbrutet.

Jag blev sjungen för också, väldigt sött, jättetidigt. Maken hade tänkt sjunga för mig efter att han lämnat sonen på skolan men då sonen hade förstått detta visade han upp de största hundögonen i den här världen och visade sitt förtvivlade inre. När man är vuxen ska man inte tro att man blir firad för sin egen skull längre, oh, nej, så är det då rakt inte! Jag blev i alla fall djupt rörd när jag hörde att sonen stått upp för att få fira sin gamla mamma.

Jag fick choklad i födelsedagspresent av min man. Blandade känslor. Jag älskar choklad men... jag försöker ju att dra ner på det men det är nog kört idag är jag rädd.

Brorsan har ringt och grattat mig, jag har fått två smsgrattningar och på facebook har grattningarna stått som spön i backen men jag förväntar mig inte många besök i dag med tanke på dottern och med tanke på att jag inte gått ut med några som helst inbjudningar. Nä, det blir jag, en kladdkaka tillsammans med barnen och en cosmopolitan när barnen gått och lagt sig, i min ensamhet eftersom maken jobbar kväll. Jag får väl se om jag kan hitta något riktigt tårdrypande och glo på också så jag kan gråta ner i cosmopolitan och mumsa på chokladen mellan grånhulkningarna.

Så patetiskt som möjligt ska det vara!

1 kommentar:

  1. Grattis på födelsedagen! Synd att vi inte kunde träffas, men vi MÅSTE göra det SNART tycker jag!
    Kram cissi

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive