måndag 19 januari 2009

Upplopp

Jag har nu pluggat i tre... förlåt, fyra och ett halvt år på universitetet. Detta avslutades med ett uppsatsseminarium i onsdags, en fest i torsdags, en ceremoni i fredags och ännu en fest i lördags. Det har varit hysteriskt stressigt, som har byggt upp till onsdagen och vidare. Jag har slitit med uppsatsen i flera månader, jag har slitit med vikten inför festerna och ceremonin, jag har slitit med tårtbakning, inhandling, lokalfixning och massa annat inför lördagsfesten. Jag har stressat så mycket att jag knappt hann med att uppleva det hela.

Jag gjorde en jämförelse, ungefär som när man springer maraton, man är helt slut, man är utpumpad och man ser målet, när man ser målet så börjar man spurta, allt går fortare, det svartnar för ögonen, man tar i med sina sista krafter och, och, och, helt plötsligt har man sprungit genom målsnöret och märkte knappt när man gjorde det utan man vänder sig om om tittar efter det, lite snopet nästan. Där är jag nu.

Inte för att jag missat det helt, jag hade skitkul, men, det gick ju så fort och nu är jag klar. Jaha...

Här är i alla fall lite minnen från den sista festen för alla och en var:

Captain Janeway(jag) och Merilyn Monroe(Catice) var festens arrangörer.

Tre glada herrar i baren

Captain Janeway och en lite pluffsig och blond mr Spock utan spetsiga öron

Polers från universitetet, Fijah och Bäääbs, och som hyllning kan man se att Fijah gör den fina vulcan-hälsningen "live long and prosper"(något jag inte kan göra för mina hand vägrar)

Fler polers från universitetet, Morticia (Paulina), Putte och Gomez (Eddie)

Under kvällen tävlades det i sing-star. Här ser vi två polers
från ett snackforum, Ita_g och Valerina som lever sig in i en lite truddelutt.

Mannen min var också med och tävlade men han fick inte en stavelse rätt i texten. Han sjöng mest om mina tuttar, att dom var två och lite andra relativt fåniga saker. Han var roande för de flesta.


Vinnarna i maskeradtävligen blev ABBA-damerna, som firade detta med att sjunga en liten fin truddelutt för oss alla. När man ändå talar om trudelutt så vann Erik Ozmark singstar tävlingen, vilken chock för oss då han sjungit i ett rockband i massor av år. Jag fick ont i nacken då jag fyllde i med lite luftgitarr åt honom i låten. På andra plats i singstar kom Anna.

Erik fick även gå upp på scenen vid utdelning av priset för vinnarna i poängpromenaden vi hade. Bäääbs hade varit med i det vinnande laget, men då hon hade gått rundan två gånger och de hade varit tre i andra rundan och två första rundan så fick hon vara med i laget där de var två, vi hade ju bara två priser.


Priset i sig var en tavla jag och Kattis målat under kvällen. Nu är det ju så att vi får väl rota fram ett annat pris till Mårten, som var den som skulle ha tavlan, eftersom jag inte känner mig helt bekväm med detta. Jag jämförde min konstnärlighet med homosexualitet, något paulina hade lite roligt åt. Som jag så fint säger, på fyllan kan jag lätt skryta om att jag målar och jag utgår från den och den stilen, på samma sätt som man kanske på fyllan skulle kunna skryta om att man hånglar med tjejer, om man hånglar med tjejer (och är tjeje själv då, annars blir det inte så mycket homo över det hela). I nyktert tillstånd har jag lite svårare för att skryta över att jag målar,på samma sätt som den där som inte kommit ut ut garderoben kan ha lite svårt för att skryta om att de hånglar med tjejer i nyktert tillstånd.

Jag har så att säga, inte kommit ut ur konstnärsgarderoben.

Så Mårten, du slipper tavlan och får samma sak som Erik i pris. Överlämnas vid tillfälle.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive