onsdag 19 november 2008

Jag är så lycklig!

I går grät jag nästan av frustration då jag försökte hitta en artikel som jag desperat behövde till min uppsats. Jag sökte på alla ställen inne på hemsidan som jag kunde tänka mig att den skulle kunna befinna sig på. Det enda ställe där jag fick en positiv match var en länk som gick till en sida som sa "error". Jag försökte upprepade gånger och "error" var allt som kom upp.

Desperat, nästan gråtande, gick jag in till maken, okynnesåt godis, drack bäjlis och tittade på startrek för att försöka glömma mitt jobbiga liv. Så fort jag kom inom en radie av två meter från datorn fick jag hjärtklappning så jag bestämde mig för att inte sitta där något mer resterande tid av kvällen.

När jag gick och la mig så var jag hysteriskt trött och kunde inte slappna av. Så fort jag stängde ögonen så såg jag allt jag behövde göra, uppsatsen, arbetet, föräldrakommitten, festen (fast jag hoppat av festkommitten) och huset. D0ttern låg och hostade och hostade och hostade så tillslut fick karln min gå och kika till henne och lägga på henne täcket ordentligt. Han kom tillbaka men hon fortsatte så till slut gick jag in till henne. Hon ville ha pyjamas och sova hos oss så så fick det bli. Väl inne hos oss ville hon sova mellan mamma och pappa fast inte bredvid pappa. Fråga inte mig hur hon tänkte där men det var ett himla liv i alla fall. Sen skulle hon på toa och så ville hon ha smörgås.

Hon fick ligga i sängen och äta sin smörgås för jag orkade inte sitta uppe och vänta på henne. Hon låg i sängen, knappt vaken, tuggandes på sin smörgås och jag låg bredvid, halvslumrandes studerande henne tuggandes på sin smörgås.

Hon höll mig vaken till två men jag tror ändå att jag fick sova mer på grund av henne än vad jag hade fått om hon inte varit där för så fort hon la sig bredvid mig och såg så där oemotståndligt söt ut, så slappnade jag av. Hjärtat slutade skena iväg, jag kände inte andnöd och inga bilder av stressiga saker fanns bakom näthinnan på mig.

Jag var bara lugn.

Tror att dottern får sova hos mig oftare om hon vill, även om hon ligger och mumsar på sin smörgås till två på natten.

Och i dag, efter att maken låtit mig sova till nio (halvslumra, det är svårt att sova med fullt liv i hela huset och ingen dörr till sovrummet) hittade jag artikeln på internet så nu är hela min lycka gjord.

God morgon

3 kommentarer:

  1. Har man inte skrivit C-uppsats (B-uppsats går liksom inte att jämföra), förstår man inte hur extremt stressande och utmattande det är. När jag skrev min första C-uppsats (historia) var jag på slutet så psykiskt utmattad att jag också blev det fysiskt. Jag fick, precis som du, hjärtklappning och ångest bara jag närmade mig datorn. Det låste sig totalt i huvudet, jag andades C-uppsats dygnet runt. Hamnade i soffan i två dygn och tittade på TV, helt apatisk. Kunde knappt prata, bara låg och stirrade. (Som tur var hade jag en förstående sambo!) Men efter de där två dagarna, reste jag mig igen och skrev färdigt (och fick högsta betyg!).
    När det var dags för C-uppsats nummer två (examensarbete) hade jag gått igenom hela processen en gång, så då klarade jag mig från hjärtklappningen och alla gråtattacker. Jag visste att det bara var att låta uppsatsen ligga någon dag för att orka igen.
    Det jag ville ha sagt var i alla fall: Du är inte ensam, det kommer gå bra och LYCKA TILL med skrivandet!

    SvaraRadera
  2. Tack för din peppande och uppmuntrande kommentar.

    Jag tror att det är lite värre att skriva själv än vad jag kunde föreställa mig innan, just att vara helt ensam och ingen att bolla med och få ut frustrationen till som kan bolla tillbaka så man kommer någon vart, Det är bara jag och datorn och datorn hjälper inte till speciellt mycket har jag märkt utan lockar bara till dumheter som att okynnessurfa.

    SvaraRadera
  3. Även om vi sitter i samma båt så är det ju lite svårt att ro tillsammans! Skönt att du fick sova med lugn i kroppen inatt iallafall! Det tror jag verkligen du behövde! Jag vet verkligen hur svårt det är att koppla bort tankarna!
    *kramar*

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive