torsdag 6 november 2008

Ingen äggrapport

I dag är jag mör. Det värker i kroppens alla muskler men framförallt i handen. Varför då? Jo jag spelade wollyboll i går, något jag inte gjort sedan jag var femton år. Min hand reagerade med att bli helt blå och jag har en känsla av att den utbrast under matchen "men, vad gör du, hatar du mig? varför slår du mig hela tiden, aj, *snyft*"

Det var väldigt roligt men som sagt var:

Handen är nu blå

I går var andra dagen jag provjobbade på mitt nya jobb och den dagen var fylld med roliga överraskningar. Eftermiddagen innan hade jag pratat med en kille som tog över köket. Han stod och stekte ägg till middagen och vi pratade lite löst om att ägg är gott vilket följde med att han sa att vi fick väl se hur gott det skulle bli vid middagen. När jag påpekade att jag inte skulle vara med vid middagen så lovade han att ha färdig äggrapport på mitt skrivbord dagen efter. Problemet var ju att jag inte hade något eget skrivbord så jag beordrade honom med hela handen att bygga ett bord till mig för att sedan lägga äggrapporten på det.

Jag hade varken bord eller äggrapport i går när jag kom på eftermiddagen men jag fick som sagt spela wollyboll.

På kvällen kom killarna och ville baka så jag drog igång en bakning med dom i köket. Precis när kakan var i ugnen och en av killarna höll på att vispa grädde så gick strömmen. Det var så mörkt att man kände sig blind där man stod i köket och en av killarna började prata om att det var säkert spöket på vinden som bråkade. Jag kontrade med att han säkert var en gammal dietist som inte tyckte om att vi gjorde kaloribomber i köket. Vi fick vispa med handvisp samtidigt en som stod med tändare för att lysa upp. Under tiden jobbade killarna med att skrämde upp mig med berättelser om killen som hängt sig på vinden, tack för den du.

När vi vant oss vid mörkret och killen som vispade stod själv med en ficklampa så gick strömmen i gång igen. Förutom det att det blev ljust så satte elvispen i gång på bänken och började studsa runt och låta så killen nästan hoppade upp i taket.

Detta hade alla väldigt roligt åt ett bra tag efteråt.

Jag hade väldigt trevligt och jag tycker hemskt mycket om min nya arbetsplats men den ligger ju så långt borta. Det tar mer än en timme att köra en väg så det känns lite halvsurt så där och jag överväger om det är värt det. Jag vill verkligen jobba där, men...
Nästa gång jag jobbar så kommer jag börja jobba vid fjorton ena dagen och jobba ända till 16:30 dagen efter. Då blir resan inte lika jobbig eftersom jag kommer få jobba mycket för resorna och sova natten där.

I dag var jag på ännu ett stället på anställningsintervju, det ligger mycket myckte närmre, vi får se hur det är att jobba där, om jag får jobbet.

Nu c-uppsats!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive