måndag 24 november 2008

If I were a boy

Jag gillar den låten. Visst, det är en mörk bild av män och i vissa fall relativt stereotyp om att män inte vet vad kärlek är. Min man är verkligen inte en sån man som inte bryr sig om och så men även han faller in i vissa saker som män ändå har fått serverat för sig. De strofer jag tycker bäst om i hela den låten är:

"And throw on what I wanted and go" handlar väl om kläder och det gör jag nog redan, men jag får väl lite skit för det i mellanåt också som jag kanske skulle kommit ifrån om jag vore man. Tror jag.
"Because they’d stick up for me" om männens manskompisar som jag känner stämmer i en stor utsträckning. Att en man inte på samma sätt fördömmer en annan man på grund av hans beteende. Det är mer en känga mot kvinnor som inte hjälper andra kvinnor så att säga.
"I’d put myself first
And make the rules as I go"
Tror vi kvinnor måste kunna börja göra lite åt det hållet också, vi är lite för mycket för att alltid tillfredställa andra i första hand. Varför inte köra på som männen i lite större utsträckning?

Annars är det en rätt så bitter låt om svikande män, känns som om det är självupplevt från författaren, och jag gillar den för den har en vinkling som tilltalar mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive