torsdag 30 oktober 2008

Karaktär!! Hallå, var är du?

Bara för att jag ska jämnvikta (alltså försöka hålla mig på en och samma vikt istället för att försöka gå ner i vikt) så verkar min karaktär helt gått och gömt sig. Jag sköter mig jättefint när andra är i närheten men när jag sitter hemma själv, då finns den ingenstans (karaktären alltså). Jag tror det är maken som har fjättrat den och stängt ner den i någon kista i källaren med sån där gagball, röd, som dom använder i Pulp fiction.

Varför tror jag det är maken? Jo för han fungerar lite som en förfallets gud eller frestelsens lilla ängel med sån där fet bäbiskropp med alldeles för små vingar som skjuter pilar av begär och lust på en. Ja nu får alla bilder av den lilla cupido som flyger runt och träffar folk med sina små kärlekspilar. Det är inte så långt därifrån, fast istället för kärlekstörst så handlar det om sockerbegär och kalorihunger. Han har gjort kola och då menar inte jag lite lite kola, nej då, två satser kola. Medan jag sitter och jobbar så kommer han med sina små teskedar av smakprover som bara triggar begäret efter mer socker, mer snabb energi som bara lägger sig som tunga vikter kring kroppen, och så säger han "är det här lagom?" "Tror du att det behöver koka mer nu?" eller "men lite mer kan du väl ta?" Han har horn den djävulen och jag tar och tuggar och sväljer och sen vill jag bara ha mer och mer för det är så beroendet och helvetet med socker fungerar på mig.

Sen står jag där med skammen, men handen i kakburken och småäter. Det är som om jag smyger för mig själv. Det är ju ingen annan i familjen som egentligen bryr sig, jo dom bryr sig, men det är ingen annan som tänker på mitt beteende, mer än jag. Jag skäms och det är som om något inom mig, eller så är det karaktären som skriker nere i lådan så det stänker kring gagballen, "Nej ät inte, gud va pinsamt, fattar du inte vad du gör, du förstör ju det du jobbat så hårt för" och så kommer en sån där jättelogisk tanke "ja men en kola gör ju inget, jag vet ju vad jag gör" och så tänker jag även vid den tionde kolan. Och sakta så smyger den där bilden upp framför mig och jag känner mig genast 35 kilo tyngre igen.

Om jag inte gör något åt min mans maniska sockerchocksattack eller släpper fram min karaktär från kistan igen så kommer jag nog väga 35 kilo mer om bara några månader.

Det är nog bäst jag gör något åt det här...


...på måndag!

5 kommentarer:

  1. Men hördu, nu har jag läst och sänder genast arga blickar genom cybern så maken slutar fresta dig och styrkande tankar till dig så du orkar stå emot och säga nej.

    SvaraRadera
  2. Ja han är som min egna privata knarklangare, och jag behöver inte ens ha speed dial :D

    SvaraRadera
  3. Perny Perny... skicka han på extravaganza ;)

    SvaraRadera
  4. Men skicka ner göbbströtten så ska han få en käftsmäll hahahaha

    SvaraRadera
  5. Inget våld mot min käre make nu, gärna lite mot min dåliga karaktär men annars är vi lite lätt pacifistiska i den här familjen, men att skicka honom på nåt sånt där läger, det är helt ok. Ett xtravaganzaläger kanske :) men lite hjärntvätt inbakat i det hela skulle nog inte skada.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive