fredag 24 oktober 2008

Jämnviktsresultat och planering

Ska nog leta på en bättre bild för ändamålet, en jämnviktsvåg kanske.

Jag har som sagt börjat jämnvikta för att ta de sista kilona om nåt halvår eller så. Det har nu gått en vecka på jämnviktningen och det är väl som det brukar vara för de flesta, att man faller för frestelsen i stora propotioner. I helgen så vill jag ju "unna mig" något så då åt jag lite godis och lite pizza. I måndags åt jag lite fika med familjen, i tisdags firade vi sonens framgång med tårta, i onsdags var det choklad på kvällen och i torsdags var det Kåren som bjöd på tårta för att fira att dom fyllde 45 eller vad det nu var. Om man inte bara tittar på det rena och skära lustätandet så har jag ätit liiite liiiiite pasta på tisdagen och i går åt jag potatis till maten. Jag har ätit grovt bröd med både köttigt och grönsakigt pålägg tre mornar av fyra.

Hur har det gått med rörelsen då? Jo tack, jättedåligt... Här är mina steg sedan i måndags:
mån 14 776 snabba 6232
tis 1 901
ons 12 403 Snabba 6979
tors 5 804

Detär med att jag har gått dåligt ger inte bara dåligt samvete över att jag inte kommer kunna hålla vikten, jag märker verkligen av det i hela kroppen. Jag mår helt enkelt sämre när jag inte får röra på mig, min kropp är van vid att få gå massor. Nu har jag ett grupparbete som ska in på onsdag, en hemtenta som ska in en eller två veckor senare + att jag skriver en c-uppsats helt själv som ger mig väldig ångest. Förutom det så jobbar jag för akademikerförbundet samt att har föräldrakommitten och så söker jag lite extrajobb uppepå det. Det är allt för ofta som den där kvällspromenaden uteblir för jag måste sitta färdigt vid datorn, som kan ockupera mig fram till midnatt vissa dagar. I går och i förrgår kände jag av smärtor i höger höft och nedåt i benet. Jag hade svårt för att stå på benet i går och ryggen värkte. Jag tror dessa känslor kommer ifrån att jag varit för stillasittande på sistone.

Hur har det gått nu då. Har jag lyckats jämnvikta trots tårtbitarna, kakorna, pastan och potatisen? När jag skulle ställa mig på vågen i morse så var jag riktigt nervös. Jag hade lite ont i magen och det kändes som att detta skulle gå käpprätt åt pipsvängen. Jag skulle säkert ligga på en 78, kanske 79 och det skulle kännas som om jag skulle få börja om från början igen. Jag ställde mig på vågen och fick se siffrorna: 75,6 lysa upp tillvaron.

Jag ska ju jämnvikta på 75 kilo så det innebär att jag "bara" ligger 0,6+ efter en så här hemsk vecka. Det jag lärt mig utifrån det är inte att jag proppa i mig vad som helst och ändå inte gå upp i vikt, men det jag har lärt mig, som jag tror är jätteviktigt för mig, är att jag inte går upp 30 kilo på att äta lite potatis eller en kaka. Helgen innehåller en fest så jag är inte ute i det klara än, men jag vet vad jag behöver göra. Jag ska skärpa till mig i kak och tårtfronten och jag ska prova mig fram på matfronten så jag hittar en bra jämnvikt. Jag ska promenera mera för då mår jag så mycket bättre. VI får se nästa vecka, om jag ligger under 75 då, som är mitt mål med jämnvikten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive