fredag 31 oktober 2008

Halloween

eller Halloweeeeeeeeeiiiiin som dottern uttalade har nu firats i vår enkla boning.

Vi hade ingen aning om vad vi skulle äta och pizza gick fetbort eftersom vi redan ätit skräp till lunch.

Lite spontakt gjorde vi gröna makaroner med dödskalleskurna korvar.

Vi kallade det för spökmakaroner och ungarna gillade det. Magnuz som inte äter korv som är gjorda på grisar fick Kycklingköttbullar som han så fint förklarade för barnen att det var spökbajs. Dom verkade en aning skeptiska.

Barnen fick även spökmjölk.

Till efterrätt hade det inköpts en halloweentårta med nån glad björn som hade en pumpa som nära vän, eller liknande. Vi är lite osäkra på vad det är för röd pöl som befinner sig bredvid den nöjda björnen. Vi hoppas väl på att det är pumpans innanmäte som han lagt där när han karvade den.

Annars kan man ju fundera över om det har varit en liten massaker som skett precis innan tårtan togs ut ur kartongen i ren och skär halloweenanda, så klart.

Till detta roade vi oss med att titta på a nightmare before christmas och barnen älskade den och de ska få se den i morgon igen för nu var klockan för mycket för att kunna se den igen direkt, som dom egentligen ville.

Vid nattning av barnen har vi infört att använda två spelkort med mumintrollen på. En med mammatroll och en med pappatroll. Det barn som drar mammatrollet får bli nattat av mig och, ja ni förstår nog fortsättningen. Dottern har visst nappat på den här idén för hon satt vid nattningen med fyra kort som jag skulle dra och varje gång jag dragit ett kort förklarade hon vem det var:
Pappa


Mamma (så klart)

Storebrorsan

Och
Morfar...

1 kommentar:

  1. Låter ju som ni har haft en fin Halloween.
    Tråkigt att du blev dålig i magen, inte kul det.

    Vilken bra nattningsrutin ni har:-) Låter ju jättebra.
    Du får hälsa familjen så gott.

    Kram

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive