tisdag 14 oktober 2008

Dag 9/35 eller dag 9/14

Dagen idag gick bättre än igår. Jag har inte mått lika dåligt psykist idag och sopporna har varit helt ok. Jag är däremot funderat väldigt mycket fram och tillbaka. Jag nämnde det lite inne på viktsnacket på "allt för föräldrar" i går och då möttes jag av att jag inte skulle ge upp. Jag ser det inte som att jag ger upp eller att jag har dålig karaktär, jag tänker på min fysiska hälsa och mitt egentliga mål.

Jag har alltså funderat på att korta ner min diet från fem veckor till två, varför då undrar kanske någon, jo här är svaret:
När jag började på Xtravaganza så vägde jag 107 kilo. Det är väldigt mycket och när man då går på en sträng diet som innebär ett intag på 500 kalorier så har man väldigt mycket att ta av på kroppen. Jag tror inte att det är lika slitigt när man är så stor och man är så överviktig att själva övervikten i sig är farlig, som det kan vara slitigt för kroppen när man bara har några få kilon som överskott. Jag tycker inte att jag gjorde fel i att köra helfart, inte alls, det tror jag var bra för att boosta viktnedgången. Det jag däremot funderar på är om det är så bra om jag kör så länge som jag tänkt. Fem veckor är bara två veckor mindre än vad jag gick när jag gick det långa passen från 107 kilo vilket gör att fem veckor är ganska långt, procentuellt med tanke på de få kilon jag ändå har kvar.

Samtidigt har jag väldigt mycket i mitt liv just nu. Jag har ett projektarbete som ska in samtidigt som jag har en hemtenta som ska in samtidigt som jag har en c-uppsats som ska skrivas samtidigt som jag jobbar extra för akademikerförbundet samtidigt som jag ska på en anställningsintervju ett jobb på ett behandlingshem på torsdag. Utöver detta ska man inte glömma att jag bor i ett renoveringsobjekt med två underbara små barn som kräver sin uppmärksamhet. (Jag har en man också, han kräver också uppmärksamhet men han är i alla fall vuxen och relativt självgående)

Därför är min plan att jag ska gå helfart resten av veckan och på måndag så övergår jag till halvfart igen och då tror jag att vikten kommer fortsätta neråt ganska rejält i kölvattnet av helfarten så jag kommer ner under 70-strecket och entrar 60-klubben. Det är det ultimata målet, en vikt mellan 65-70 så jag är på sätt och vis i mål så fort jag kommit över det strecket och håller mig där.



Frukost, here I come!
på måndag

4 kommentarer:

  1. Först och främst vill jag gratta dig till ditt minus efter 1a veckan. Bra jobbat!

    Sen är jag helt med i din diskussion om att det antagligen "tär" (eller vad man ska kalla det) mer på kroppen då du nästan är i mål nu.

    Fatta vad snygg du kommer vara då vi åker på Xningen. :-)

    SvaraRadera
  2. Vi kommer alla vara riktiga pinglor :D

    SvaraRadera
  3. ja det låter som en bra plan att gå på halvfart, du skaju orka med allt runt omkring oxå!! Sen kommer du ju att äntra 60klubben stolt som en höna!!
    Krams

    SvaraRadera
  4. Jag håller med er alla tre. Det är nog bra att gå ner på halvfart efter två veckor. Jag tror att du kommer att må dåligt annars! Och det är det ju ingen som vill!
    Synd att teodor är allergisk! Det är aldrig roligt!
    Kram cissi

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive