tisdag 16 september 2008

Vikten och frukosten, eller vikten av frukosten, eller bara hej.

Godmorgon, frukosten är serverad.

I morse när jag kom till universitetet, efter att ha ätit en god tallrik fil med frön, bär och nötter, så fick jag en påse i handen med ännu en frukost. Det var såklart ett reklamjippo för ett rekryteringsföretag. Dom hade skräddarsydda arbeten åt oss på universitetet som lagerarbetare och truckförare...?

Jag tittade i påsen och såg en fralla med ost och en apelsinjos. Det såg lockande ut och en millisekund tänkte jag att det kunde jag ju äta istället för mellanmålspåsen jag hade i väskan. Sen smakade jag lite på den tanken och funderade på hur det skulle påverka mitt försök att nå ner 2 kilo tills på måndag, och så bestämde jag mig för att inte äta frukosten jag fått. Jag gav den till läraren istället som blev väldigt glad så jag frågade om det skulle höjja mina chanser till bättre betyg. Det kunde det ju tyvär inte sa han, han betygsätter ju inte, men ett gott öga, det fick jag allt.

En parantes i sammanhanget: Jag skämtade lite med några från samvetet förra veckan (apropå att bjuda på saker) där två hade klätt ut sig, en till ängel och en till djävul. Ängeln sprang runt och bjöd på godis som jag tackade nej till. Jag tillade däremot att i mitt fall skulle det nog vara djävulen som bjöd på godiset eftersom jag går på diet. De bytte snabbt och djävulen försökte bjussa istället. Han lyckades dock inte fast han sa det på ett mycket ondsefullt och lockande sätt.

Åter från parantesen i mitt återberättande av dagen. Jag var förbi Xtravagnzas högkvarter idag för att inhandla mer soppor. Jag blev tillfrågad om hur det går och ett varningens finger om att hon (min coatch) följer bloggen och bevakar mina steg "Hej hej Linda" *vinkar glatt*

Jag passade även på att väga mig där inne och tänkte att jag kanske skulle väga mig där på måndag också när jag ska ge resultatet av min utmaning. Nu var ju detta en mitt på dagen vikt och det är ju morgonvikten jag ska utgå ifrån, men ändå, jag vill ju se om vikterna stämmer överrens mellan vågarna, och de gör de... inte!

När jag kom hem så slängde jag av mig och ställde mig på vågen, i exakt samma uppsättning kläder som på Xtravaganza och vägde då 1,6 mer än på Xtravaganza. När jag dragit av ett kilo för kläderna så låg jag ändå över ett halvt kilo över deras vikt så när jag väger mig på måndag så får jag lägga på 0,6 för att verkligen kunna avgöra om jag gått ner 2 kilo eller inte.

Så här såg det i alla fall ut i denna vikt:
vikt 81,5(0,6) kg
bmi 29,9
fett 36,4 %
fett 29,7 kg

Shit mitt fett väger mer än den sjuåriga sonen här hemma!!!

Nu ska jag inte väga mig något mer förrän på måndag och då jävlar gäller det :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive