måndag 29 september 2008

Veckans vikt

78,8 vilket är ett minus på 0,6.

Vad har jag gjort för fel? Har jag ätit för mycket? har jag ätit för lite? Har jag rört mig för lite? Har jag druckit för lite?

Nu säger väl de flesta att "det är ju en jättebra viktnedgång" och är uppmuntrande och så. Det jag vill säga är att "jag är inte helt nöjd". Nu får jag kanske höra att jag är otacksam eller har för höga krav och så kan det mycket väl vara. Men det jag går i gång på är det faktum att jag förra veckan ville gå ner 2 kilo och då fixade 2,4 kilo och den här veckan ville jag gå ner 1,6 kilo och lyckas då inte ens gå ner ett kilo. Det måste ju betyda att min utplaning i viktkurvan kom rätt så snabbt via den här dieten och då kanske jag måste köra igång med helfarten ändå för att lyckas nå mitt mål i tid.

Maken säger kloka ord som "men kan det inte få ta den tid det tar?"
Det är kloka ord, men, jag vill inte leva så här för länge. Om jag går ner mindre än ett kilo i veckan så kommer det innebära att jag får leva på det här sättet i trettio veckor. Att inte unna sig någonting alls i hela trettio veckor, det ser jag inte fram emot. Jag vill nå mitt mål, plana ut och sedan leva på ett sunt sätt för att hålla vikten. Nu äter jag fettsnålt och utan kolhydrater och inga utsvävningar alls. Jag äter inte ens frukt utöver min diet.

Nej, jag är inte nöjd.
Men det var i alla fall inte ett plus, för då hade jag nog krypit ihop i en liten hög och skakat av gråten.

2 kommentarer:

  1. Perny, det är alltid nåt eller hur. Även om du inte är nöjd.

    Själv tycker jag att du är duktig, även om du inte är nöjd, vännen.

    Stora kramar Liselott

    PS. Glöm inte att muskler väger mer än fett, så skulle du gå upp kan det ju faktiskt vara så att du fått mer muskler DS.

    SvaraRadera
  2. Grattis till din tidigare viktnedgång... Det är ju inte klokt vad bra du lyckats hitills.
    du inspirerar mig, trots att du inte är nöjd med veckans viktnedgång. Tack!
    Jag har precis börjat min resa...och önskar att jag kan klara det, precis som du gör/gjort!
    KÄMPA PÅ!

    // Naannii

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive