söndag 7 september 2008

Sockertrollet vinner poäng igen

I Xtravaganza pratar man ofta om bra träningstillfällen, tillfällen då sockertrollet eller vad man nu har för hjärnspöken försöker få över en till den mörka sidan "come to the dark side, we have cookies" typ. Mitt sockertroll som kan sitta på axeln i bland är väldigt duktig på övertalning. Han kan verkligen få en att tycka att det är självklart att jag ska äta godis eller kakor, han får mig att tycka att jag är värd kakor och godis!

I går var vi bortbjudna till familjen Edwall. Otroligt trevligt. Ungarna sprang omkring och härjade och vi vuxna var så där lagom barnsliga. Jag fick visa upp min språkkunskap då de undrade vad en skiftnyckel hette på engelska och jag snabbt kontrade med "shift key" och sedan lite stolt tillade "jag talar svengelska flytande". I alla fall så hade jag slängt ihop en god vitkålsallad just för att undvika kolhydraterna i potatisen. Jag hade ingen sås eftersom jag hade vitkålssalladen. Jag drack vatten till maten och jag var så duktig.

Efter maten bjöd dom på drinkar och gjorde en virgin eftersom jag inte skulle dricka. Maken avböjde i sista sekunden och gav mig alkoholdrinken och vi tjafsade en liten stund men sen kom sockertrollen och knackade mig på axeln:
"klart du kan ta en drink, vad gör det för skillnad egentligen. Du har ju skött dig så bra med maten så en drink hit eller dit, asch"

Jag tog drinken och sen satte vi oss i vardagsrummet och chipsen kom fram på bordet. min hand sträcktes mot skålen men så tvekade jag och tänkte "nä, inte ska jag ta chips, inte nog med att det är potatis, det är fett också" varpå sockertrollet knackade mig på axeln och sa "men herre gud, klart du kan ta lite chips. Du behöver ju inte ta så många, smaka på en, äsch förresten, ta några fler. Va fasen, det är lördag, du måste ju få ta något gott, du måste få unna dig lite nu när det är lördag, det är du faktiskt värd, sluta fåna dig, ät!"

Jag åt ungefär två nävar chips och så kom godiset fram och jag tog av det också, alltjämt stod sockertrollet och förklarade för mig att jag måste ju få unna mig godis och chips för jag var ju så duktig hela veckan och har ätit så bra. Och dessutom så skulle jag ju inte orka med dieten om jag inte fick ta godis just precis i det ögonblicket.

När jag kom hem var jag jättearg på mig själv.

Nu har jag varit ute och gått i en och en halv timme, snabb promenad med snabb hård musik pumpande i öronen. Idag blir det inget sockertroll som vinner några debatter om mitt välbefinnande det kan jag lova, det blir en "talk to the hand"

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive