torsdag 25 september 2008

Frustration

Jag sitter här hemma i min ensamhet och ska försöka läsa en bok inför vårat grupparbete. "institutionsbehandling av ungdomar". Det är en av de tråkigaste av böcker jag någonsin läst. Dom bara rapar upp olika forskningar och dess resultat och jag får nästan panik. Jag läser en bit och sen svävar tankarna iväg åt ett helt annat håll och efter en stund märker jag att jag inte har en aning om vad jag läst. Jag bestämmer mig då för att göra något annat en liten stund för att sedan plocka upp boken. Eftersom mina tanker svävat iväg så blir det att jag gör sådant som har med mina tankar att göra.

Jag har hittat ett jobb i Västerås som låter intressant och då letade jag efter lite andra jobb i Västerås också. Västerås känns som en stad som jag kan pendla till så därför känns det intressant. Om jag skulle få jobbet i Västerås sa vi att då behöver vi ju inte tänka på att flytta, inte direkt i alla fall. Om det skulle vara så att makens jobb försvinner så skulle vi kanske kunna flytta dit och etablera oss där istället. Därför började jag kika lite på huspriser där för att se vad vi har att förvänta oss.

Det är ju rena fantasipriserna där!

Husen kostar runt 3-4 miljoner och då är de inte ens direkt hysteriskt stora. När jag ändå höll på att kolla hus i Västerås så började jag intessera mig av skillnaden i priser med Täby där föräldrarna bor. Jag började leta efter radhus som är likadana som föräldrarnas och de var hysteriska priser, 6 miljoner låg många av dem på. 6 miljoner för ett radhus?

Vem har råd med sånna fantasipriser? Jag kallar det för fantasipriser för det känns inte som om det handlar om pengar utan om något ouppnåligt som fladdrar ovanför oss. Pengarna är ju aldrig reella, det är något som sitter på banken, siffror som man flyttar från konto till konto och därför känns dom inte verkliga. Att ta ett lån på 6 miljoner på banken känns aldrig för dom var aldrig ens egna pengar och siffrorna byter bara plats någonstans där man inte ser dom och så får man betala av resten av sina liv men det märks inte heller, för det är fortfarande bara siffror som byter plats på banken.

Händer det dock något så att man inte kan flytta dom där siffrorna, som man aldrig ser, då får man känna av det. Jag vill inte stå i skuld hela mitt liv med så mycket pengar. Jag vill veta att jag ska kunna betala priset men 6 miljoner låter inte rimligt. Borde inte bostadsmarknaden ta och lugna ner sig snart.

Och så har fyra timmar gått och jag har hunnit läsa två sidor, flera gånger, men ändå, två sidor! Jag har hunnit ringa två samtal också och laga lunch, men två sidor på fyra timmar känns inte direkt produktivt. Tror jag ska byta bok och hoppas att jag kommer igenom den hemska boken ordentligt innan helgen är över.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive