torsdag 25 september 2008

Fick mig allt en liten springtur idag

Jag brukar ta mig en kvällspromenad när jag inte tycker mig ha rört på fläsket tillräckligt under dagen. Jag skulle till ICA så jag gick ut till maxi och hem igen. Jag brukar då gå en liten bit i vivallaskogen och sedan över den vägen till ICA och det är lite läskigt i sig. Nu på hösten har det hunnit bli riktigt mörkt redan halv åtta på kvällen så det är lite okymmigt att gå där. Jag är ju redan lite mörkrädd men det är inte spöken jag är rädd för, även om en hel del stenar får mystiska skepnader i mörkret. Vi har ett troll och en evil sköldpadda som jag brukar se på kvällarna. Det som oroar mig är att bli överfallen av någon som hoppar fram ur skogsbrynet så jag är alltid lättade om fler är ute och rör på sig när jag går där.

I dag tog jag vägen som vanligt och hade musik i öronen som hjälpte mig att hålla ett taktfast tempo. När jag kommit nästan hela vägen ut ur skogen, skogsbrynet var kanske femtio meter framför mig, så slocknar gatubelysningen. Det var bara belysningen inne i skogen, inte den utanför skogen, där lyste det så fint, men inne i skogen blev det totalt bäckmörkt. Instinktivt slet jag av mig lurarna och lubbade ut ur skogen så fort jag kunde. Jag ville inte vara döv av musiken utan jag ville höra om någon skulle springa på mig bakifrån och jag ville inte gå långsamt som ett lätt byte, nej jag sprang hela vägen ut. Precis vid brynet möter jag en äldre kvinna som är på väg in.

Jag blev lite förvånad, jag hade då inte gått in i skogen om lamporna slocknat, jag hade lätt vänt om och hittat en annan väg. Det var nära på att jag funderade på att ropa efter henne "VÄND OM OM LIVET ÄR DIG KÄRT GUMMA!!!" men det gjorde jag inte. Jag fortsatte min väg mot ICA och jag hoppas att gumman klarade sig fint. Jag mötte dock på vägen hem, en utryckande polisbil som var på väg ut mot vivalla, jag hoppas innerligen att det inte bara var jag som hade grisig tur och att kvinnan jag mötte gick rakt in i käftarna på något odjur med kniv.

Jag vill verkligen ha goda tankar om mina medmänniskor, men jag ser nog för mycket på nyheterna för det.

1 kommentar:

  1. Nu fick jag hemska bilder för min inre syn. Stackars tant!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive