fredag 12 september 2008

Dietfredagsmys

På fredagarna vill man ofta mysa till det lite extra men onyttigheter. Hur gör man då när man ska undvika onyttigheter, jo man äter goda mysiga nyttigheter istället. Frågan kring onyttigt och inte onyttigt är lite relativt. Men om vi kör en jämförelse så blir det så här.

Mina barn åt hamburgare, läsk och fruktsallad. Jag tog kycklingvingar, minimorötter och dippade i tzaziki gjord på kesella. Jättegott fast vingarna var lite i kryddigaste laget. Brände rejält runt munne på mig så jag såg säkert ut som en clown, så känslig som jag är menar jag (brukar svulna upp och bli rött när jag äter kryddiga saker)

Efter maten blev det fredagsmys i form av ostbågar och resten av läsken sedan hamburgaren. Jag tog mig några björnbär och lite 70% choklad och svalde ner det med lite kryddigt chaite.

Någon kanske vill komma och säga att det inte är bra att äta choklad men då vill jag gärna inflika att forskning har kommit fram till att choklad som är minst 70% styrka i kakao faktiskt inte är något man lägger på sig av utan snarare tvärt om, det sätter igång förbränningen istället. En bit riktigt mörk choklad efter maten är bara bra.

Sen skall ju förstås allt ätas med måtta också :)

Vad har ni mumsat på denna härliga fredagskväll?
Tis och idéer är bara trevligt inför kommande fredagar.

4 kommentarer:

  1. Tur för oss att man "får" äta mörk
    choklad, hörru. Och tur för mig att jag alltid har tyckt om den allra mörkaste. 90 % is the shit ;)

    SvaraRadera
  2. 86% brukar jag gå lös på också. Jag har inte ätit 90% än, oh teach me you great one ;)

    SvaraRadera
  3. Dina bilder gör att jag till och med blir sugen på mörk choklad, jag som egentligen inte tycker om det! Men chaite är ju hur gott som helst!
    Kram cissi

    SvaraRadera
  4. hmmm "vi" ville ha lite godis så det fick bli lite godis, vindruvor päron...

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive