måndag 18 augusti 2008

Tvättkaos

Vi har ett berg av tvätt i källaren. Jag skämtar inte när jag säger att vi har minst tjugo tvättar som ligger där nere och bara väntar på att få bli rena igen. Problemet med att ha så mycket tvätt där nere på en gång är att det är en bakvänd rangordning.

Man börjar ju ha dom där kläderna man tycker riktigt bra om, när dom är slut så börjar man ha dom där kläderna som man gillar men som inte är så där extra speciella. När dom är skitiga så börjar man använda dom där som man är känslokall mot, de där som inte är fula eller hemska men som man inte heller går igång på och tänker, "wooow jag ska ha den underbara tröjjan i morgon" när dom kläderna är slut så börjar man använda dom där kläderna som ligger i utrensningshögar. De där som man aldrig använder utom i totalt nödfall, som när alla andra kläder ligger i smutsen.

Nu är det ju så att kläderna också hamnar nere i tvättstugan i samma ordning. Längst ner i högen har vi favoritkläderna, sen kommer lagret med ok-kläderna, sen kommer dom där intetsägande kläderna och överst, närmast tvättmaskinen och de lättast åstadskomna är de där man inte vill ha. Hur har vi hamnat i en sådan här situation nu då? Jo, det luktar konstigt i våran källare. Denna lukt gör att vi inte kan hänga kläder där nere. Nu har vädrets gudar inte varit på humör när det gäller torkningsmöjligheter ute och vi har ingen plats för torkning i övervåningen och därför har vi väntat på rätt tillfälle för att tvätta.

I dag gav jag upp.

Jag började med att slänga in en nittigraderstvätt för att rensa systemet och döda alla illaluktande organismer som bor i vår tvättmaskin. Efter det så började jag tvätta. Först byxor, sen svart och sen efter det slängde jag in en svart tvätt till. När jag slängt in den andra svarta tvätten och gått upp med den första svarta tvätten, för att hänga den i vardagsrummet, så råkade jag lukta på den. Den hade den där lukten vi försöker undvika att få i våra kläder. Lukten av gammal insvettad och äcklig gymnastikmadrass.

Kommer ni ihåg dom där madrasserna som man hade på gymnastiken som liten? Dom där som såg ut att ha genomlevt två generationer svettiga barn som kravlat, fisit, svettats och i somliga fall även kräkist på dessa skinnliknade gummiöverdragna äckelsakerna. Om ni kommer ihåg hur dessa luktade så kan ni förstå att vi inte vill att våra kläder ska lukta så. Det är inte så farligt på morgonen, det är när man haft på sig dom nån halvtimme, lagom när man kommit hemmifrån, som värmen från ens kropp frigör den lukt som man inte vill bli förknippad med. Inte nog med det. När lukten väl satt sig i kläderna är det inte ens säkert att man får bort den, inte ens efter fem tvättar eller så.

Sist men inte minst. Jag hade grävt i tvätten och faktiskt fått fram en hel del av de understa lagren. Min "may the force be with you"-tröjja.

Jag vill inte slänga "may the force be with you" men om jag har den kan jag nog lika gärna döpa om den till "may the smell be with you" :(

Kanske dags att köpa ny tvättmaskin.

Kanske dags att bygga nytt tvättrum.

1 kommentar:

  1. Visst är det så att man rangordnar sina kläder, vilket resulterar i att de man älskar ha på sig ALLTID verkar ligga i tvätten!
    Vi har problemet att om jag inte tar ut tvätten DIREKT från tvättmaskinen, börjar de lukta fukt!
    Kanske ska du prova såna där doftande blad man kör tillsammans med tvätten i torktumlaren? Eller ett tvättmedel man inte har i facket utan i en boll som man lägger I tvättmaskinen MED tvätten?
    Kram cissi

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive