onsdag 27 augusti 2008

Inled mig icke i frestelse...

...för jag har ingen karaktär, överhuvudtaget. Speciellt inte när jag är sjuk, då är sockertrollet gigantiskt, det har armerat sig till tänderna med dåligt inflytande och bra godisargument och dess vapendragare är min egen man. Jag hade precis städat undan allt godis här hemma, slängt in det lååångt in i skafferiet och packat ner på ställen där jag inte skulle snubbla över det och falla för frestelsen.
Då går den djävulen, alltså sockermonstrets vapendragare, min man, och köper MER godis. När jag säger mer godis så menar jag inte att han går och köper en liten påse gott och blandat, nej, han köper två kilo färskt gott godis som är just det där godiset jag älskar allra allra allra mest.
Det har gått riktigt bra ändå. Jag har sett påsarna ligga inne i ett hörn av köket och jag vet vad som ligger i men jag har visat min styrka inför sockermonstret, tittat det rätt i ögonen och sträckt på mig och sagt att "Nehej nu. Här ska det inte vara något godis för jag har bestämt mig, jag ska gå ner i vikt och vara hälsosam!"Sen kommer förkylningen och sänker mitt imunförsvar, framförallt sockermonsterförsvaret. Det har gått rätt så bra i alla fall. Jag har inte rört påsarna. Nu är min man också sjuk och han och Magnuz sitter just i detta ögonblick och smörjer godiskråset...

... då brast det

jag har ätit godis

fan

jävlar!












Helvete...

Men det var gott!

2 kommentarer:

  1. Får jag slå din man??????
    I will do it and i will do it hard!!

    Kraaam

    SvaraRadera
  2. Tack för din omtanke, men det får väl bli lite smisk när jag blivit bättre.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive