fredag 1 augusti 2008

ICA:s James Bond


Jag var och handlade för en liten stund sedan. Barnen var inne i lekrummet så länge så dom tyckte det var riktigt roligt att handla. Jag gick runt med min lilla scanner och stoppade i korgen.

Vid frukt och grönt blev jag dock lite trött eftersom nästan alla vågarna var trasiga. Det var några utlänningar som inte förstod vad det var för fel och jag försökte förklara på engelska (av någon anledning så utgår man ifrån att alla som inte kan svenska talar engelska) men det förstod dom inte heller. Jag fick ett litet hjärnsläpp för några sekunder innan jag tittade på dom och sa "Kaputt" och dom hajjade direkt.

Det var köer vid de olika vågarna och jag ställde mig i en och började diskutera med en annan kund om att man blir straffad när man försöker göra det smidigare för personalen i och med scannern. Det gick ju inte direkt fort att handla grönsakerna det är en sak som är säker.

Han som stod först och vägde när jag kom gick iväg men upptäckte snart att han hade ju glömt att väga sin lilla gurka så han var snart tillbaka. Jag tyckte att han redan varit där innan så han fick gå före, jag är inte så pjoskig när ungarna är i lekrummet och man kan gå och strosa i affären helt själv. Han såg tacksam ut och vägde sin lilla gurka och vi skämtade lite grann.

Senare mötte jag honom och hans flickvän vid flertal tillfällen, kändes som om vi hade slut på samma saker. Vi möttes i mjölkdisken, vid frysdisken och sen när jag skulle ha heinze chilisås så möttes ännu en gång. Dom skulle också ha heinze chilisås men det fanns bara små. Vi morrade ungefär lika mycket över det och de stod och pratade med något biträde som såg lite sorgsen och uppgiven ut över att heinzens chilisås var slut. Men så hittade han, den där jag pratat med i grönsaksvågskön, stora heinze chilisås längst upp, han var lång, det var inte jag, så jag bad honom snabbt och lite så där gulligt hjälplöst om att ta ner en till mig med och när han vände sig om för att ge den till mig så tog jag fram min allra bästa James Bond-min och sa "So we meet again".

Sen gick James Bond och hämtade sina barn i lekrummet och åkte hem för att laga middag som idag kommer bestå av köttbullar och potatismos för barnen och något helt annat åt mig.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive