torsdag 17 juli 2008

Fan fan fan

Nä men ska ju inte göra för mycket på en gång, så är det ju helt enkelt.

Jag ville ju gå ner i vikt och har sprungit ungefär sex kilometer varje morgon före frukost. Eller ja, inte varje morgon, men i stort sett hälften av alla mornar har jag sprungit sex kilometer. Sen har jag ju använt resterande tid till att springa efter barnen.

Men så hade jag ju fått för mig (efter påtryckningar från min make, inte att förglömma) att sluta röka under semestern eftersom jag då har maken som stöd med barnen och så. Så på måndagen så slutade jag röka vilket har gjort mig till en surkärring och en en hysterisk mamma som hellre skriker på barnen än har ett lungt pedagogiskt samtal med dom när dom inte beter sig så som man förväntar sig, vilket innebär hela tiden.

Man brukar ju kunna säga att det är olika saker som förändras i kroppen så man går upp lättare när man slutar röka och detta i samband med att summan av lasten är konstant gör att man inte går ner i vikt längre hur många jävla mil man än springer. Kvällarna som jag tidigare utan problem tog mig igenom med en kanna te och ett par cigaretter passerar allt för ofta den lilla skålen med choklad och nötter nu för tiden.

Jag har helt och hållet tappat min lilla tillstymmelse till självbehärskning och har börjat äta. Min aptit har blivit större och jag har ätit dubbelt så stora tallrikar vid middagen också. Jag svär över mitt beteende och surar men när nästa måltid kommer så är det samma sak. Allt smakar ju mycket bättre när man inte röker och nog fasen får man en större aptit, eller är det bara jag? Att man dessutom har spenderat några dagar hos mamma som använder grädde i maten och smör i stället för olja samt att hon gör den där maten man själv aldrig orkar göra men gärna äter gör inte att tallrikarna och kallorierna blir mindre.

På mina tre veckor av semester har jag gått upp över fyra kilo. Det är mer än ett kilo i veckan det och det är fyra kilo längre ifrån mitt mål. Det enda jag kan göra är att ta mig i kragen och sluta äta godis.

Härmed skriver jag mitt eget lilla kontrakt som är till allmän beskådan här inne:

"Jag,Perny, lovar att inte äta något godis, kakor eller dylikt förrän jag väger 75 kilo. Mitt mål är att väga 75 kilo innan skolan börjar den andra september vilket ger mig 6 veckor att gå ner 9 kilo. Det ger mig 1,5 kilo i veckan i snitt. Jag ska uppnå mitt mål genom regelbunden träning och total avhållsamhet av socker och fett samt små portioner mat. Jag ska gå strikt efter Xtravaganzas halvfartsprogram och ifall det krävs kommer jag att hoppa på helfarten mot slutet. Jag kommer att lägga upp mina veckoplaneringar här och berätta hur jag följer dessa."

3 kommentarer:

  1. Jag hoppas att du uppnår ditt mål!
    Kram cissi

    SvaraRadera
  2. Ett sånt kontrakt ska jag oxå skriva Jag måste, men hur lätt e de mä en snask kalle till sambo.. ja du vet la hur din bror är hahah
    Håller alla tumamr å tår att du fixar detta!! Jag vet att du gör det!
    Det kanske e lite muskler oxå.... En positiv tanke bara!!
    Kramar Mia

    SvaraRadera
  3. Man SPENDERAR pengar och TILLBRINGAR tid, för bövelen!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive