torsdag 26 juni 2008

Parken Zoo

Sonen på taket med parken zoo-flaggan vajjandes i bakgrunden.
Kändes som en bra inledningsbild.

Idag kom vi iväg till Eskilstuna och Parken Zoo. Det är dryga timmens körtid och barnen skötte sig jättebra. Det var först efter att vi kört tre fjärdedels väg som sonen frågade om det var långt kvar. Det var mest jag som var lite stressad av mig, hade väldigt dåligt med tålamod i fråga om barnens utsvävningar och jag kände mig trött och oengagerad. Saken blev inte bättre av att jag fick veta att själva nöjesparken var stängd. Sonen började gnälla men dottern ville gå in ändå. Jag kände att barnen varit jätteduktiga i bilen och då ville jag inte göra dom besvikna så vi gick in trots att priset var 150 för vuxna och 110 för barn vilket utgör 520 kronor, men jag påpekade lite surt för de på parken att sommaren faktiskt börjat nu så dom var lite sena i starten. Vi var inte ensamma om att bli förvånade över att parken var stängd.

Efter att vi haft en akutjakt på toaletter så började vi leta efter någonstans att intaga en liten lunch på. Självklart var allt stängt utom ett ställe, där dom sålde hamburgare. Kändes väl lite si och så att äta hamburgare när jag lovat mig själv att äta sunt, men vad gör man inte för barnen. Sen köpte jag glass till barnen för sextio kronor. Dom ville promt ha sånna där tigerglassar med häftig mugg. Dom åt upp ungefär tjugokronor, fyrtio kronor åkte i soporna. Hittils var allt väl spenderade pengar.

Sen gick vi runt och kollade på djuren. Sonen var lite skeptisk först men bara man paketerar det väl så: "Ska vi gå och kolla på krokodilerna? det är väl häftigt? ska vi se om Alli Gator är där och mumsar på en apa eller två?" (Alli Gator är en krokodil i en sagobok vi har som hotar att bita Apan Papan i hans lilla aprumpa, och så har Apan Papan hört att krokodiler ibland äter små apor) Då var det intressant. Sen var det ju fler sånna där farliga djur som lejon och tigrar och alla andra djur följde med automatiskt på vägen.

Sen fick barnen leka och vips var den stora borta och vi hann med den lilla bara med en hårsmån. De bevisade att de var släkt, inte bara med varandra, utan också med aporna. Jag har aldrig sett någon klättra så mycket tidigare som dom gjorde, på allt.


Sen bar det av i stora rutchkanan. Lilltjejen åkte med brorsan två gånger och det var helkul, men sen när hon åkte själv fick hon sån fart att hon flög ut och ramlade baklänges och sen blev det ingen mer rutchkana för hennes del.

Sen gick jag och dottern och hälsade på Fantomen, men han var ju självklart inte där. Han var väl på semester på samma ställe som alla som skulle sköta karusellerna. Så då passade dottern på att sitta i hans stol, äta hans gröt och sova i hans sä... nej vänta, det var ju Guldlock!

Dottern somnade som en stock i bilen på vägen hem och när vi kom hem kunde vi konstatera att hon hade feber och styrningen som jag tyckte var lite svajjig, förklarades med punka på bakdäcket.

Jag är en så erfaren förare... *harkel*

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive