torsdag 19 juni 2008

GLASS!!!

I tisdags kom glassbilen förbi utanför vårt hus just när middagen var uppäten. Självklart sprang jag efter den, som en god mor bör, med dottern springandes efter endast iklädd trosor och t-shirt.

När jag står där och ska välja så vet jag ju att det varit ett himla tjat om sandwich så den blev det ju. Dottern stod och drog mig i tröjjan och upprepade gång på gång: "Jag vill ha flickglass, jag vill ha flickglass"

Vad är en flickglass??

Dom hade faktiskt en "flickglass".
En vanilj/jordgubbspinnglass föreställande en liten flicka med rosett i håret, mer flickig glass går nog inte att hitta, man äter ju för tusan en flicka!

Så kom jag ju på att maken pratat om någon glass som han ville ha, men jag kunde inte komma på vilken. Jag ringde och frågade men han kom inte ihåg vad det var för glass. Jag stod och tittade och tittade på bakluckan av glassbilen och till hjälp hade jag grannen. "Jag tror att det borde vara något med lakrids" säger jag eftertänksamt. Smack? nej, då skulle han kommit ihåg det för det brukar han ju äta.

Grannen hittade glassen vi sökte...

Turkisk pepparglass

Det var ju ingen fråga om ifall det var rätt, det var ju bara så rätt, en självklarhet!!! Maken själv har inte hunnit prova glassen, men det har jag!



Fem stjärnor av fem möjliga

Shit vilken god glass! Om du gillar lakrids och tycker om lakrids med mycket smak, då är detta en glass för dig! Tror jag ska ta en senare idag, mums!

Snälla säg att fler än vi köper denna underbara glass, annars kanske den försvinner till nästa år!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive