söndag 4 maj 2008

Vill aldrig flytta till Österrike

Vi satt och pratade för ett tag sedan, angående de senaste makabra händelserna i Österrike. Till att börja med fick jag känna mig lite dum då jag jobbat så mycket att jag missade de första dagarna av nyhetsflödet därifrån och såg ut som en fågelholk när dom pratade om den inspärrade familjen. Helt ärligt så trodde jag inte på dom först. Men när det uppdagades att händelserna var äkta och jag fick lite uppdatering på vad som stått i tidningarna och vad man kunnat se på teven så började jag fundera lite. Jag började dra mig till minnes en annan händelse för några år sedan, men en flicka som blivit kidnappad och som legat i en låda under golvet i en källare hos någon man, i flera flera år. Vi snackar dryga tio år i alla fall. Hon hade väl varit sex år när hon kidnappades och hittades när hon var en ung kvinna, arton kanske tjugo år. Kan inte minnas om det fanns något sexuellt med i den bilden, hon hade i alla fall inte fött några barn vad jag vet. Jag tror att det mest gick ut på att hon drack föda genom ett sugrör genom ett hål i golvet eller så.

I alla fall så tog jag upp detta och frågade om inte denna händelse också var därifrån. Det var det! Detta land, detta sound of music-förlovade landet, där vackra kvinnor med glada barn springer upp och ner för alptopparna och sjunger för glatta livet. Där! Det är ju helt stört! En sådan kontrast! När jag satt där och försökte smälta denna information, att detta lilla vackra land med en bild av att vara idyll, har haft två så sjuka händelser. Jag menar, båda dessa händelserna är ju sjukare än mycket man ser på teve, även när Stephen King är i farten.

Då säger min man:
"Och så kommer Hitler därifrån också."

"Jaha," sa jag, reste på mig och suckade, "jag vill aldrig åka dit!"

Och så gick jag ut.

3 kommentarer:

  1. Glöm inte Natascha... Har för mig att det oxå var i Österrike...

    Kramar...

    SvaraRadera
  2. Det är så jäkla obehagligt allt det där.. *burrrr*
    krams

    SvaraRadera
  3. men vakna. tror du på fullt allvar att det har med österrike att göra? det händer ju i sverige också, vi har psykon här också.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive