onsdag 21 maj 2008

Dålig tajming

Ja det var ju jag som var iväg och svirade och gjorde allt tvärt om emot vad jag brukar och borde göra i helgen. men det tänkte ju jag göra något åt i veckan genom att promenera, springa och riktigt köra en ordentlig energikicksvecka, men... Världen är mig emot. På måndagen var dottern så sjuk att maken fick åka in med henne till sjukhuset på kvällen när jag kom hem från jobbet (det var ingen fara med henne i slutändan, hon hade problem med andningen på grund av förkylning, hon fick ventolin och blev bättre) vilket gjorde att jag inte kunde komma ut och promenera på måndagskvällen. jag började jobba så tidigt på måndagen så det fanns inte utrymme för mig att ta promenaden på morgonen heller.

På tisdagen när jag vaknar, vad har hänt då? Jo dotterns förkylning har attackerat hela mitt eget system så jag är fullständigt matt, förkyld och har svettningar. Det håller mig inte borta från jobbet, men det håller mig borta från motionen. Uppe på det så blir min kropp krävande och mitt motstånd svagt när jag är så här sjuk. Min kropp skriker efter onyttigheter så som choklad och ris, pasta och annat. Det sluta med att jag åt kinamat och choklad på kvällen innan jag deckade i ett förkylningstöcken.

Nu har jag lite ångest och förkylningen är lika illa.

Kan dessa kräjvings ha att göra med att kroppen vill ha snabba kolhydrater för att bygga upp försvaret, för det är som om jag vore gravid, om ni förstår vad jag menar?

Ja ja, nu ska jag jobba vidare och till lunch blilr det i alla fall en god laxbit med ungsbakade rotfrukter, nån måtta får det ju vara

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive