torsdag 17 april 2008

Emil, utredd och klar

Idag var jag på BBiC-utbildning. BBiC står för barnens behov i centrum och är ett sätt att verkligen se barnens behov i utreningar och på vilket sätt familj och nätverk stöttar upp den samme.

Vi fick i uppgift att utreda Emil i Lönneberga enligt BBiC.

Problemet var om vi skulle utreda honom utifrån 2000-talsramar eller ramar som var adekvata på Emils tid. Om vi skulle utreda utefter den standard som fanns på hans egen tid så skulle det mesta vara heeelt ok. Om vi skulle utreda utefter 2000-talsramar så saknade Emil hela grunden då han varken hade el, rinnande vatten eller bra kommunikationer till närmsta stad. Vi bestämde oss för att göra ett mellanting. Vi utgick från Emils tid när vi pratade om boendet men 2000-tal när vi talade om föräldraskapet mm.

Vi hade en psykolog hos oss så hon diagnostiserade honom som AD/HD. Det var hål lite här och var när det gällde faderns emotionella närvaro, de hårda straffen indikerade på en del problem men Alfred stöttade upp det mesta så vi kunde slutligen säga att det nog var Alfreds förtjänst att Emil inte hamnade på villovägar som vuxen, utan istället tog vägen in i politiken och gjorde sig ett ordentligt namn för sig. Vill även påpeka att när man utreder BBiC så går det ut på att man intervjuar föräldrar och barn för att komma till klarhet, här var det mest gissning och lite påhittning för att överhuvudtaget få fram några resultat.



Undrar om jag någonsin kan se på Emil på samma sätt igen...

1 kommentar:

  1. Jag tycker att du ska utreda Madicken/elizabeth och deras föräldrar. Jag såg den filmen för inte så länge sen och det enda jag kunde tänka på var hur bortskämd och ibland stroppig madicken var och hur frånvarande hennes föräldrar var. Hennes mamma ligger hela tiden på kammaren med migrän och pappa är antingen på tidningen, eller ute och spatserar med sin käpp. Abbe är egentligen ganska taskig mot madicken. Den enda som är närvarande, snäll och påhittig är Alva. Alva är min "modersgestalt-förebild" som vi "ska" ha på föräldraträffarna.

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive