måndag 10 mars 2008

Tappat fokus!

Jag har varit så duktig nu en längre tid. Jag har gått ner över 20 kilo och har ungefär 10 - 20 kilo kvar, allt beroende på vart jag vill stanna någonstans på vägen. Bara för att jag varit så duktig så har lättjan kommit över mig. Under veckorna har jag hållt mig nästan till dieten. Jag har varit duktig på salladen, på jobbet har jag skött mig exemplariskt och ätit bra mat men när kvällen kommer och jag ska laga mat till mig och mina småttingar så går det inte lika bra. Vi kommer hem strax före bollibompa, alla är trötta och hungriga och jag orkar inte ställa mig och laga två rätter. Samtidigt orkar jag inte med att tjafsa om mat med mina barn och därför faller jag på att äta samma mat som dom gör vilket ofta inkluderar pasta, korv, köttbullar och potatis.

Ofta ser viktkurvan ändå ganska bra ut i slutet av veckan då jag kan ha gått ner allt från ett halvt kilo till ett kilo, beroende på hur mycket jag hunnit röra på mig, men så kommer helgen...

På helgen kommer den stora lättjan och "klart jag ska få unna mig något" fram. I helgen blev det hamburgare och pommesfrittes. Ja då vart det ju kört inför måndagsvägningen då jag gått upp allt jag gått ner under veckan. Maken som väger i stort sett samma som jag nu, vi diffar på något kilo hit eller dit, äter mycket mer onyttigheter än vad jag gör, men ändå går han inte upp lika mycket som jag gör.

Jag måste ta mig i kragen om jag ska lyckas gå ner till drömvikten till januari 09, för i den här takten kommer det inte hända.

Jag är besviken på mig själv!

2 kommentarer:

  1. Jag förstår precis hur du känner det. Jag vill ju gå ner graviditetskilona, men är alltid alltid alltid sugen på choklad, och ibland chips m.m.
    Svaret på din fråga är; Nej, den ska inte vara i sovrummet. Jag ska köpa en fågelbur i smide, sen ska jag ställa in alla dockorna där, och hänga upp nånstans i vardagsrummet, som gammaldags go-go dansare!

    SvaraRadera
  2. därför har jag börjat väga mig på tisdagar! =) då hinner man sköta sig en dag iaf! =)

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive