torsdag 13 mars 2008

Amning och alkohol

Jag har hittat en blogg jag tycker är lite rolig, bloggkommentatorerna http://bloggkommentatorerna.blogg.se/
En väldigt rolig liten detalj är att dom visst bor i närheten av min gamla uppväxtort, som jag har lite blandade känslor och relationer till. Jag led under min uppväxt eftersom jag stack ut lite och det är tabu på ett ställe som det. Jag kände dessutom inte att jag var ämnad för en liten småort. Samtidigt ligger orten helt underbart. Gångavstånd till havet och cykelavstånd till många underbara sjöar. Nu bor jag i Örebro så det är inte konstigt att jag saknar havs- och sjörelationen. Många av de jag umgicks med under uppväxten har jag ingen som helst kontakt med idag, men det finns några få, en handfull, som jag fortfarande har kontakt med och umgås med med jämna mellanrum och det är kul. Det som är roligast när jag åker ner till lillorten (förutom att träffa kompisarna) är att jag bara är på besök och känner mig inte låst utan kan utnyttja de positiva sakerna som havet och sjöarna, umgås endast med de jag vill umgås med, och sen åker jag igen. Men varje gång jag ser något om någon som kommer därifrån blir jag lite varm om hjärtat och får något längtansfullt i blicken.

Tillbaka till ämnet, alkohol och amning.

Jo i den här bloggen, bloggkommentatorerna, läste jag ett inlägg som handlade om den där schulmanfrugan som gjort ett inlägg om att man nu får dricka alkohol när man ammar http://www.stureplan.se/frame.php?main=http://blogg.stureplan.se/katrin/

Jag hoppas att hennes inlägg är i en ironisk anda, men jag kan inte vara helt säker för jag är inte så säker på denna dam överhuvudtaget. Jag brukar inte läsa hennes blogg och jag vet inte riktigt vad hon gör överhuvudtaget, mer än att hon är gift med han den där mannen som skrev skit om andra i sin blogg men när det började osa hett så körda han en "det var faktisk Johnny Balle som sa". Jag har även hört honom i äntligen morgon där han får Adam och Gry att vilja krypa under stolen med sina väldigt korkade uttalanden om kreti och pleti. Det jag vill säga är att hennes val av man gör mig osäker på om hon är ironisk eller inte. Skit samma...

Det värsta är ju att ironin blir rätt platt i hennes inlägg då detta är en vardag jag möter allt för ofta. Det finns folk som kör rejset "Här ta ungen, he he. Skål! Visst e hon ful, he he? Hon liknar sin jävla farsa. Ha ha ha! Ta lite rötjut här sörru, så ja." som hon drar i sin blogg. Det finns barn som växer upp med föräldrar som somnar i från dom på grund av alkohol eller inte har något omdömme på grund av alkohol. Därför finner jag inte det inlägget lustigt över huvud taget.

Alkohol är, framförallt när barn är inblandade, ett samhällsproblem och alkoholism drabbar inte bara den som dricker utan alla närstående. Katrin behöver inte skaffa några barn, det är det ingen som begär utan snarare i så fall avråder henne från om hon har denna inställningen, men att ironisera över något som man har noll koll på är onödigt. Man får hålla sig på den kant man kan, kändisskitsnack och mode, eller vad hon nu brukar snacka om.

Jag hoppas det inte dyker upp för många som tänker som Katrin kring alkohol och amning och som faktiskt har barn.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive