söndag 10 februari 2008

Swebuss motto

Under fler år har vi fått inbankat genom reklam på teve och annonser i tidningar och flyers och radio och gud vet alla ställen, där Swebuss express tutat i oss hur bra det är att åka med dom för hos dom var det platsgaranti. "Blir bussen full rullar vi bara fram en ny" som dom sa.

Detta har fått många att välja swebuss. Man behöver inte bestämma långt i förväg när man ska åka, man kan vara spontan, man kan gå till hållplatsen, hoppa på bussen, betala på bussen och man behöver inte vara orolig för att inte få komma med.

I går åkte jag till Stockholm för att se på the Cure. Jag tog mig ner till busshållplatsen för att spontant kasta mig på bussen, betala på bussen och åka lite käckt till hufvudstaden. Jag har varit sjuk under veckan så jag har inte haft chansen att köpa någon biljett eller vara mer förutseende än att gå ut på nätet för att se när bussen skulle avgå från stationen, därför passade ju Swebuss och dess motto mig jättebra!

Döm om min förvåning när jag kliver på bussen, slänger fram mitt scn-kort (för rabattens skull) och några hundralappar och säger "till stockholm" och dom svarar med "det är fullt, du kan inte åka med"

What the fu...!

"Ja men kör fram en buss till då" säger jag. "Va?" säger dom förvånat med en krydda av förnärmande i rösten. Ja men ni är ju swebuss tyckte jag, ert motto! Nähä, då var det längesedan sa dom. Nu för tiden ska man köpa biljetten ett dygn innan för att vara säker på att komma med.

Så mycket för deras djävla motto. En fråga från min sida är då, hur länge kommer dom kunna leva på sitt gamla inslitna motto och lura en hel bunt stackars människor som tror sig ha platsgaranti men istället blir stående frusna på en landsväg i djupaste småland. Om man går ifrån ett så inbitet motto som swebuss haft, måste man inte varna sina resenärer i samma utsträckning som man gått ut med reklamen så problemet med överblivna resenärer inte uppstår?

Eftersom tjejen bakom mig hade köpt biljett och bussen var knökad, så var dom ändå tvugna att köra fram en buss till, så jag fick åka med ändå, men jag hann svära och vara otrevlig innan. Jag var ju rädd att jag skulle bli tvungen att åka med SJ, som är en heelt annan historia som inte får utrymme denna gången. Det ända jag kan förkorta allt med är "Im being fucked by the public transportation"

1 kommentar:

  1. Det skall vara du till att klämma ur dig en sådan kommentar... Asg... Själv hade jag nog blivit så paff att jag sagt "Jaha" och gått av... ler...

    Du är en pärla.... ler...

    Kramar...

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive