tisdag 19 februari 2008

paybacktime

I dag gick jag förbi stan på vägen hem för att inhandla lite dyrt mellanmål och kolla priser för linser. Jag hade redan beställt tid hos synsam för linskoll men jag hade tyckt att det kändes lite dyrt. Dom ville ha dryga sjuhundra för att jag skulle göra en synundersökning samt få prova linssorter, ovanpå det skulle priset för de eventuella linserna hamna.

Därför gick jag förbi synoptik för att kika på deras priser. Det var lungt och skönt inne i butiken, rofyllt. Det var inte många som trängdes utan jag fick hjälp med en gång av samma kille som brukar kolla ut linser åt mig. Det kom jag ihåg, men jag är osäker på om han kände igen mig. Det var några år sedan sist, vilket han även konstaterade när han slog upp mitt personnummer. Han var trevlig, serviceminded och tillmötesgående.

Där skulle det kosta 250 kronor för en synundersökning och då skulle jag gratis få prova ut vilka linssorter som passar mig bäst. Jag bokade en tid direkt. Sen skyndade jag bort till synsam för att avboka min tid hos dom. Där var den knökat och jag fick ta nummerlapp. Det kändes stressigt, lite trångt och det var lite "vi är experter som tar hand om er pöbel"-känsla. Jag tror inte att dom var högfärdiga med flit, dom hade säkert bara yrkesstolthet som liksom lyste igenom lite för mycket. När man jämför butikerna är det lite "gammal handelsbod möter modern supermarket i storstan". Jag väljer lätt handelsboden i det här läget.

Sen studsade jag vidare för att inköpa det dyra mellanmålet på xtravaganza, men på vägen inhandlade jag en liten present till min kära make. Han är ju "ööööööveraskningarnas maaaaan"(mycket fin melodi av galenskaparna, cissi känner igen hoppas jag). Han ger mig jämt presenter, smycken, godis, tröjjor och allt annat smått och gott som man blir så där glad, men lite generad av. Jag menar, JAG hittar aldrig på sånna saker. Jag är en tråkmåns!

Nu tänkte jag i alla fall hitta något till honom och går då in i en... smyckesaffär. Jag ångrade mig snabbt, jag menar, ett smycke till honom? Han har ju aldrig smycken, om man inte räknar med hans gamla plastklocka från åttiotalet som han vägrar byta till något modernare eftersom det är mer kvalite i de gamla sakerna... eller något. Då och då har han vigselringen också, men de tillfällena kan man ju räkna på ringfingret (inte för att jag är speciellt mycket bättre på den frågan, visst är vi romantiska)

Jag förklarade för expediten vad jag ville ha: "ett smycke till en man som är så diskret som möjligt och lite knasigt eller fånigt". Tror hon kliade sig i huvudet och pratade om denna mycket jobbiga förfrågan i fikarummet flera dagar efter denna. Hon började visa en massa lädersnören med coola stenar eller fyrkantiga rätt så intetsägande metalbitar. Manligt som tusan. Såg framför mig en lite muskelbyggarman med tajt vit tröjja eller en slank väldigt trendig kille med blonderat hår framför mig. Jag såg garanterat inte min make framför mig. Min man med sina runda artonhundratalsglasögon som glatt studsar runt (mannen, inte glasögonen) i en startrektröjja från the original series på sig med en femkrona uppknökad i ena näsborren.

Tillslut kom vi bort till berlockerna och vid detta laget var jag genomsvettig i den varma butiken eftersom jag hade en alldeles för stor vinterjacka på mig. Jag kände att jag inombords skruvade på mig och försökte säga att jag verkligen gått fel, jag skulle helt enklet försöka hitta något annat till min make då jag såg den! Berlocken! Det första smycke som jag direkt kände var skapt åt min man! Det var inte en spolformad sak, som man skulle kunnat tro, det var en *trummvirvel* VINYLSKIVA!!! Hon kallade det för en CD-(skiva sa hon, men jag vill inte skriva ut dubbelbetydelser hur som helst) men det är en vinyl, det syns på den spåriga ytan. Han blev glad över den och har den om halsen, får se hur länge det varar, men vart han än lägger den så vet jag att han älskar mig, och jag hittade faktiskt ett smycke som passade min lite udda make.

1 kommentar:

  1. Haha ja det lät som ett smycke för din man!! COOOLT ser jag fram e mot att få se om hans hals..

    Ska till synotik på torsdag ja.. hmm tror att de e de som jag går till =/ 400 spänn.. för 5-10 min gaahh dyyyyyyyyyyrt!! å sen tillkommer linserna bläärp!!
    Ha de gött!!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive