tisdag 5 februari 2008

En dag på praktiken

Jag åkte till praktiken idag. Nån annan hade säkert valt att inte åka, men inte jag, av flera anledningar. Att vara hemma i måndags innebär att jag redan utnyttjat 20% av all den sjukfrånvaro jag får ha under hela terminen. Dessutom skulle vi åka till ett behandlingshem idag vilket jag var otroligt intresserad av att åka med på.

Sagt och gjort, jag tvingade mig upp i morse, tog en tablett och så bar det av. Jag har snorat och hostat mig igenom hela dagen. Jag satt i baksätet medan min handledare satt fram tillsammans med klienten. Eftersom förkylningen gjort mig lomhörd blev jag en aning avskärmad från samtalet eftersom både radion och bruset från vägen störde min koncentration. Detta gjorde att jag sakta domnade bort i baksätet och halvsov nästan hela vägen.

När vi återkom till örebro igen, antal timmar senare, så började jag frossa när vi steg ur bilen. Yrsel började ta över min hjärna och jag kände att min kropp orkade ingenting. Maken hämtade mig och när vi kom hem kröp jag in till sängen, försvann ner under täcket, tog en tablett och deckade bort i nån slags feberdröm.

Tre timmar senare vaknade jag, fullständigt genomsvett, fortfarande med kläderna jag haft på jobbet på mig och en aning skakig i kroppen. Nu ska jag gå och lägga mig och köra en repris i morgon då jag åker till jobbet, håller mig på benen med en tablett och åker hem och stupar i säng igen. Dom på jobbet tyckte att jag skulle sova och krya på mig i veckan i stället, jag sa att jag inte hade den lyxen med tanke på vårt kära universitets bestämmelser. Dom förstod inte varför universitetet skulle behöva få veta att jag var sjuk. Dom har en poäng. Ska fundera på det i morgon när jag kliver upp, om det tar emot för mycket.

En liten sak hann jag i alla fall reflektera över när vi åt inne på mackedoooo. Dom hade fyra toaletter, eller tömningsfaciliteter. En urinoar, för herrar, en toa, för herrar, en toa, för damer och entoa för handikappade och med skötbord. Det innebär att männen har två och en halv toa själva och kvinnorna har en och en halv toa. Är det jämställt? Jag bara undrar. Det är ofta så tycker jag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive