torsdag 3 januari 2008

Pulkasäsongen har börjat

Idag hade jag inget att göra för arbetet har inte kommit tillbaka till mig än så jag tog och hämtade dottern från dagis och drog iväg henne till pulkabacken.
Varje gång vi åkt ner ropade hon "igen"
och vi åkte igen, och igen och igen.

Efter en stund gick vi och skulle hämta sonen för att åka i den större backen, och det gjorde vi och vi åkte igen och igen och igen. Höjdpunkten tror jag var när vi alla tre knöka ihop oss på en och samma pulka (dubbelpulka) och åkte ner i en väldans fart. Det gjorde vi också igen, och igen och igen.

Sen bestämde jag att vi skulle packa ihop och gå hem och dricka varm o'boy och se på film och det var inte så mycket mot-tjafs som det oftast blir vid dessa tillfällen. Jag drog ungarna hem och humöret var på tipp topp tills precis när vi kom fram till huset, då började det:
"jag fryser" *gnäll gnäll* "skynda mamma, vi vill in" *gnäll gnäll* "jag är blöt"*gnäll gnäll* "lyft mig mamma jag kommer inte upp"*gnäll gnäll* "bääääär mig, jag är trött" *gnäll gnäll*

Känns lite som om man börjar bli en veteran och känner när timmen är slagen för hemfärd. In kom dom och gnället fortsatte i hallen, så jag bäddade ner dom i sina täcken framför en film och gick ut i köket och gjorde den varma chokladen.

Sonen sitter nu njuter sin choklad, dottern sover...

En lyckad dag, med lite fuktiga tår nu på eftermiddagen.

1 kommentar:

  1. ÅÅhh jag vill åzzå åka pulka!! Hälsa dem att moster e AVUNDSJUK!! så inge mer gnäll nu va !! *ler*

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive