onsdag 2 januari 2008

Nytt år nya tag

brukar man säga, men det känns inte så just nu.

Julhelgen har inte varit rolig för en dietande människa som jag. Julafton funkade väl rätt så bra, för det var ju bara första dagen så då hade jag ju orken att fixa att sitta och titta på alla korvar, skinkan, mammas köttbullar och rödbetssalladen, men det var resterande vecka som blev lite jobbig. Vi bodde hos föräldrarna hela veckan och mamma lagade god mat varje dag. Varenda jävla dag serverades det mat som jag lätt skulle kunna skopa i mig, men som jag bara fick känna lukten av innan jag tvingade i mig min kräkframkallande pulverskit.

Sen kom nyårsafton som var jättetrevlig. Vi fick snusa nyfödd bäbis och barnen skötte sig jättefint i klorna på familjens elvaåriga dotter, som lekte kurragömma och andra roliga lekar med dom. Det blev julbord även denna kvällen och det var mer frestande med prinskorvar, köttbullar och skinka denna kväll än julafton för min mur hade väl raserats en hel del. Vi var uppe lite senare än vanligt också, ända till tre, så vid tio tiden började min mage skrika efter något att jobba med. Den fick vatten och så rökte jag sönder lungorna.

Dottern somnade en kvart innan tolvslaget och sonen blev rädd för fyrverkerierna och dagen efter sov vi alldeles för länge. När vi skulle ta oss till en sista kompis på väg hem så åkte vi vilse antal gånger på grund av eniros idiotiska vägbeskrivning. Jag menar, varför använda ord och namn för gator som inte finns utmarkerade i verkligheten. Varför inte bara skriva att man ska följa en viss väg med ett visst nummer tills man ser en skylt som det står något annat på, och då ska denna skylt finnas iverkligheten också. VI hamnade fel antal gånger på varandra och sedan ringde vi och sa att vi får komma över nån annan gång för vi var alla trötta, griniga, hungriga, det började mörkna ute och livet sög verkligen just då.

Vi kom hem vid sex, barnen fick glo på film medan vi packade ur, sedan var det direkt i säng och jag somnade vid nio.

Idag, i morse så skulle jag få utdelning för min hårda karaktär under julhelgen. Nu skulle jag väga mig och jag skulle känna att jag hade tjänat på att vara så hård och avhållsam. Det var en och en halv vecka sedan jag vägde mig sist och jag brukar gå ner runt tre kilo i veckan, så det skulle väl vara lite drygt tre kilo.

ETT KILO!!!!

Ett jävla kilo, jag har lidit så för ett jävla kilo! Fyfan! Och om någon kommer och säger något pedagogiskt som "ett kilo är bättre än inget kilo" eller "tänk hur mycket du ändå tjänat på att inte äta, för då hade du gått upp en massa kilon" så lovar jag att jag blir våldsam, elak och hatisk. Jag är inte upplagd för att ta in peppiga ordspråk eller annat tjafs. Jag är bitter. Jag är en kvinna som inte ätit något på över sex veckor, jag är en kvinna som inte känt smaken av äkta choklad på sex veckor, den enda choklad jag har haft kontakt med är av artificiell sort. Jag är en kvinna som ständigt är hungrig och som drömmer och fisk. KEEP OF ME I´M STARVING!!!!

2 kommentarer:

  1. Jag vet att du inte ville ha pepp, men vill bara säga att det är starkt att inte äta något under julen... Det hade inte jag fixat... Men på måndag smäller det nog för mig... Börjar förmodligen på Itrims diet då... Skall dit i morgon på hälsoanalys samt börja gymma...

    Massa kramar... och lite pepp....

    SvaraRadera
  2. Jag måste säga att du är väldigt duktig.. Själv kan jag vara duktig i 2-3 veckor sen faller jag alltid tillbaka i de gamla spåren. Vet inte hur jag ska hålla igång längre. Vi kanske kan peppa varandra? Har blivit så överviktig att jag kanske inte får en livförsäkring. Det återstår att se efter ett läkarbesök. Nästa gång ni kommer till stockholm Ring så hämtar vi er eller så ger vi er den rätta beskrivningen hit.
    Kramiz Jenny

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive