torsdag 31 januari 2008

Jaha så var man kändis igen

ännu en gång hamnar jag i tidningen, och denna gång är det av precis samma anledning som sist: "jag är mamma, student och engagerad" och ännu en gång fick jag kommentarer om att dom inte förstår hur jag orkar med.

Det gör inte jag heller, speciellt inte med stressobjekt som dagis/förskola som tjatar om att jag INTE får ha tid längre än halv sex, fast dom enligt lag har skyldighet att ha öppet till halv sju. Vi har pratat med rektorn, hon har okejat det, nu gnäller dom ändå och när maken min sa att jag skulle hämta kvart i sex på fredag så sa dom "nej halv fem, jag skriver halv fem här".

Som tur är så har jag flexat in mig så jag kan gå redan fyra på fredag, vilket jag behöver för jag har massa att göra inför barnkalaset på lördag, men jag ska skriva ett brev till dom. Där ska jag ta med alla de faktorer som nämns inom barnpsykologin, när det gäller stress. Jag kommer nämligen vara tvungen att springa med andan i halsen, kasta mig in dagis, tvinga ner min dotter i overallen och gud nåde henne om det blir gnäll, ingen tid för småprat med förskolelärarna för jag har ju bara en halvtimme på mig att hämta mina två barn. Eller är det bara mitt ena barn? Detta är i alla fall inte bra för mina barns psykiska utveckling, har jag läst.

Med tanke på att min sons skola ligger närmre mitt jobb, och egentligen lite mer på vägen mellan mitt jobb och dagis så är min lilla undran, varför förväntar dom sig att jag ska gå omvägen och hämta dottern först och sedan gå tillbaka igen, förbi mitt hus som jag redan gått förbi en gång tidigare, på väg till dagis, och så hämta sonen och sedan hem. Det innebär ju att det kommer ta minst en halvtimme längre att hämta båda barnen än vad det gjort om jag gått i rätt ordning.

Nä ett brev som jag lämnar in till personalen i morgon som dom kan diskutera kring så kan vi prata om det när jag hämtar dottern på eftermiddagen.

Jag är så trött på kommunens fixa ideer.

1 kommentar:

  1. Fråga om de öppnar 04,30 på morronen oxå?? säg att du behöver ha barnomsorg då.. Det sura äpplet kan de gött bita!! Jag vill gärna läsa ditt lilla brev som du ska ge personalen Ler!!
    Hoppas på bättre bemötande!!
    Krams

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive