måndag 21 januari 2008

Första dagen på praktiken

Till att börja med kan jag skryta om att jag sviktar i vikten. 1,9 kilo denna vecka, and still going strong.

Jag var första dagen på praktiken idag. Denna dag som jag bävat för i nära ett och ett halvt år. Jag har varit jättenervös och kännt att det skulle vara jättestort och jättesvårt. Att jag skulle få handha egna fall fick mig att darra av nervositet och osäkerhet.

För nån månad sedan ransakade jag denna obefogade rädsla och funderade på hur situationen faktiskt såg ut.

Jag har gått två och ett halvt år på socionomprogrammet. Jag har gått socialt arbete A, jag har lärt mig grunderna and then some i samhällsstrukturen. Jag har lärt mig grunderna i rättsvetenskapen och gått igenom hela sociallagstiftningen från alla vinklar och undersökt alla vrår. Jag har gått en tuff psykologitermin och nu även haft socialt arbete B med samtalsmetodik. När jag kände efter riktigt noga så hungrade jag riktigt efter denna praktiktermin.

När jag var och hälsade på för en och en halv vecka sedan så lade sig lugnet. Det var inga monster där som skulle bita mig om jag gjorde fel. Det låg inte en hög med akter som jag skulle ta mig an eller fall med multidiagnoser och svåra JosefssonattackfaraLVU-fall som jag skulle försöka mig på.

Det var två jättetrevliga tjejer, inte långt ifrån min egen ålder, som tog sig an mig. Visade mig runt, presenterade mig för alla möjliga snälla människor som hälsade mig välkommen.
Jag kände bara mer och mer att jag vill kasta mig in i denna termin, gräva mig in i fallen, kasta mig ut, likt en fågelunge, och prova vingarna som socionom i de fall jag kommer få tilldelat mig.

Jag är redo!

2 kommentarer:

  1. Lycka till på praktiken, hoppas du kommer få det jättebra och roligt...

    Löste det sig med dagistiderna??

    Grattis till ditt stora minus...


    Kramar...

    SvaraRadera
  2. hej hej!

    måste säga att det verkligen syns att du blivit mindre! you go girl!
    puss

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive