söndag 27 januari 2008

Föräldrabarndagen

Idag var det dags med föräldrabarndagen. En kaosartad dag. Dottern var fortfarande sjuk, 39,5 på morgonen, en sen morgon eftersom hon hade hållt oss vakna hela natten med olika demands. Ett tillfälle i natt var lite gulligt. Jag kom in då hon låg och lite ömkligt tjoade om något. Jag tyckte hon sa något om att "den ska lysa på mig". Hon har ett litet grönt lysande spöka som är inköpt på ikea, så jag utgick att det var den hon pratade om. Jag ställde fram den så dess gröna ljus sken ner på henne, men hon var inte helt nöjd med det utan bröt ihop fullständigt. Mellan de hysteriska hulkningarna kunde jag urskilja att den skulle TITTA på henne, så jag fick vrida runt den så hon vart nöjd. Sen blev hon hysterisk över att hon var törstig så jag fick hämta vatten och sen blev hon hysterisk igen och begärde att jag skulle sitta och sjunga för henne. Imse vimse spindel, om och om igen.

Morgonen gick ut på att försöka få tag på sjukvårdsupplysningen, göra frukost, försöka packa ihop alla saker, göra iordning mig själv och få ut alla i bilen. Det var ett större projekt än jag anat. Jag vart sen, hade glömt få med mig nycklarna till skåpet eller mitt passerkort till långhuset samt att jag fick springa runt för att försöka få tag på chokladbollarna som hade blivit borttappade på vägen någonstans.

I slutändan blev det i alla fall en trevlig fikastund med några nya studenter som verkade vara nöjda med fikapausen som blev ordnad åt dom.

Nu ska jag göra inbjudningskort till dotterns treårskalas som förhoppningsvis kommer bli av på lördag, bara hennes fördömda feber ger sig nån gång!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive