tisdag 29 januari 2008

Det dåliga samvetets bruna låda

När jag blev gravid och svällde upp som en krockkudde in action så tog jag alla de kläder jag hade då och lade ner i en stor brun låda, skrev "kläder att krympa i" och så ställde jag den långt in på vinden. Där stod den och skämdes å mina vägnar. I den fanns byxor jag tyckte jättemycket om, en stickad lång tröjja som jag köpte under graviditeten som jag tänkte att jag skulle ha när magen krympt ner igen. Aldrig trodde jag väl att det skulle ta nära sju år innan den gjorde det!

Jag har nu gått ner 20 kilo. Från mitt explotionsdatum, alltså från det att jag ploppade ut den lille killen, så har jag sammanlagt gått ner 27 kilo då jag ändå gått ner nästan tio tidigare. Jag plockade fram lådan bara för att se hur läget var, och provade kläderna. DOM PASSADE!!! Jag kunde ha dom! Jag har lyckats gå ner till den storlek jag hade innan jag planterade en bulle i ugnen. JAG HAR STORLEK 44!!! storlek fyrtiofyra. Det kan låta som om det inte vore något att vara stolt över, men då har man inte haft storlek 54 i nära sju år! Jag har storlek 44 och ett par av byxorna jag provade, som passade, är faktiskt storlek 36, men den måste ju vara felmärkt.

Annars är jag mestadels trött, speciellt över att huset är jätterörigt, jag kommer hem jättesent på kvällarna så jag varken hinner eller orkar göra något. Maken som går hemma hela dagarna har haft en sjuk dotter som krävt all hans uppmärksamhet och han har två dagar tills han ska till jobbet. På lördag har vi kalaset och om jag gissar rätt så kommer jag få gå upp i ottan på lördagen, städa som en gnu, stressa som en gnet, få krupp på ungarna och när kalaset kommer kommer jag se ut som en vansinnig einstein (frisyrväg) med ögon som Marty Feldman och efter kalaset så kommer jag stupa gråtandes i säng medan barnen tittar på tecknat.

Men vad gör man inte för sin lilla dotter, som blir en stor treåring i morgon. Vi har tre fina paket som hon ska få i morgon, då vi ska sjunga för henne, vår lilla ögonsten.

3 kommentarer:

  1. Baby! Heja dig! Vad du är duktig! Angående röran hemma så har jag tips och råd. Någon tv-kanal söker stökiga hem att röja upp till en ny tv-serie. Minns tyvärr inte vilken kanal men det går ju att ta reda på om intresse finns. Det kanske är det som behövs? Att någon utomstående hugger tag i Pers hamstrande?

    SvaraRadera
  2. ja, men sen är väl inte jag den som är kåt på att uppmärsamma min smutsiga byk i den offentliga tevesoffan. Gnälla här går ju an, men vi sitter ju själva och hånskrattar lite fint åt alla dom som kan med *mwoahahaha*

    Bygglov får dock gärna komma och bygga en våning till på huset :D

    SvaraRadera
  3. Jag förstår dilemmat, men jag säger go for it! Det tv-program som visas idag glöms ju bort imorgon och hur du och din familj mår är ju viktigast, inte vad någon svenne i Örkelljunga kan tycka. KRAM. Annars får du bjuda in till städparty i sommar! Jag kommer och röjer!!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive