lördag 19 januari 2008

dagistidersdilemma

Min yngsta går på dagis. Jag ska nu börja praktisera vilket innebär att jag kommer gå från skolans relativt lösa tider, till kontorets fasta tider. Jag ska jobba 8-17 varje dag. Dagis stänger 17:30. Jag frågade i god tid hur i skulle göra om jag nu skulle få praktik utanför stan. Inga problem sa dom då, det skulle vi lösa. Dom har ju ändå skyldighet att ha öppet till 18:30.

Jag fick praktik inne i stan. Jätteglad blev jag, men platsen ligger så jag måste byta buss och med en snabb uträkning skulle jag inte hinna dyka upp till dagis före 17:45. Jag såg inga större problem i det då jag redan pratat med avdelningschefen och hon hade okejat att dottern skulle kunna stanna längre än halv sex. Jag skrev alltså i 17:45 på hennes tidlapp och lämnade in.

När jag hämtade dottern i går så såg jag att det satt en lapp på tidslappen där det stod att hon inte fick vara där längre än halv sex. Jag blev förbannad och ifrågasatte detta (kanske inte pedagogiskt eller speciellt klyftigt sätt, men jag var stressad, uppgiven och trött). Jag fick veta att eftersom jag är i stan så får jag inte mer än en halvtimme på mig att ta mig till dagis, från arbetsplatsen.

Va fan är det för jävla regel! Skit samma hur lång tid det tar i realtid, en halvtimme är allt jag får! Ska jag flyga? Sen kommer ju en annan fråga. Jag har ju två barn, på två ställen. Ska jag hinna hämta dom båda på en halvtimme? Ska jag bli övermänsklig? Tacka fan för att småbarnsföräldrar har mycket stressymtom!

Nu ska jag försöka göra om tiden, förminska staden och lägga om bussturerna. Kan bli jobbigt, men jag har ju hela helgen på mig.

2 kommentarer:

  1. Tror dem att alla äger en bil eller??
    Skitregler på ren svenska!!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Dagis suger!!! Kram och hoppas det löser sig...

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive