lördag 5 januari 2008

Brett arsle, trång vagn

Hur kommer det sig att man aldrig får arslet ur vagnet för att göra det man behöver. När man har tenta så är man en hejjare på att städa hemma. När man behöver städa hemma så är man en hejjare på att sufra, skriva blogg eller annat tidsfördriv.

Sonen ska ju få ett eget rum, men så fort vi tog bort matplatsen ur rummet och fixade så vi kunde äta i det lilla mini pytteköket, ja då av någon outgrundlig anledning så blev rummet han skulle ha, belamrat med allahanda prylar som inte har något plats i huset. Detta måste jag rensa ut tills på måndag då min ömma moder kommer och ska hjälpa mig med barnen medan jag gör rummet till sonens.

Det ska målas om, det ska ställas in möbler, det ska sättas upp en jättecool lampa, det ska bli jättehäftigt och det arbetet ser jag fram emot, men att rensa så det roliga jobbet kan ta vid, ja, det är näst intill omöjligt.

Och köket, jag förstår det inte. Det är fullständigt belamrat med disk överallt, ändå så tömde jag av och diskade sent i går eftermiddag, vart kommer all disk ifrån? Är det någon som smiter in i vårt kök, äter saker och lämnar det, medan vi sover?

I går såg jag och maken tredje delen av star wars och efter ett visst dividerande (det var lite krångligt att få fram vilken film man menade då man lätt råkar säga ettan tvåan och trean om fyran femman och sexan och sen är förvirringen total) att fyran är bäst, följd av femman och sexan, sen kommer trean tvåan och ettan, i den ordning som jag just räknade upp. Men av någon outgrundlig anledning var man aldrig riktigt nervös när obi wan slogs mot fienderna, man visste ju att han skulle överleva, samma med den lilla grodan på speed. Men jag fick i alla fall svaret på varför de båda syskonen växte upp på olika ställen, för det är något jag undrat över under alla år jag kännt till att dom var syskon, och det är många år vill jag lova.

Förövrigt kan jag säga att jag har väldigt ont i kroppen idag, speciellt i den vänstra armen, det liksom strålar ut. Först trodde jag att mitt dåliga leverne hade kommit ikapp mig och att jag hade fått en hjärtattack, men sen kom jag på att det måste varit från pulkadragningen igår. Jag har ont i nacken, vänsterarmen och benen. Högerarmen drog jag mer med, men den är väl van.

1 kommentar:

  1. Tack så mycket!
    NU har jag skrivklåda efter en stunds bloggpaus. Måste läsa igenom din med. :)
    Gott nytt år förresten!

    SvaraRadera

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive