söndag 9 december 2007

do they know its christmas

Den gamla band aid låten har ett fint budskap. Vi ska tänka på dom som har det sämre än oss, men texten är lite underlig ändå. Man känner att västvärlden är lite väl självcentrerad och att vårt synsett och vår religion är förbild för det normala och så som världen ska vara.

Två citat ur texten är det jag är mest förundrad över:

"And there won't be snow in Africa this Christmastime"
Nä, tur är väl det med tanke på att om det skulle snöa så skulle katastrofen vara ännu större. De är inte utrustade att klara av minusgrader så fler skulle dö. Husen och kläderna är gjorda för värme, om de ens har hus, nu när vi talar om de svältande och de som har det absolut värst. Så sett vet vi ju inte hur detkommer se ut om några år, USA är riktigt duktiga på att förändra våra väder genom att inte bry sig om kyotoavtalet även om de är en av de kontinenter som sprider mest skit i atmosfären. Vem vet, om ett gäng år kanske låten kan sjungas för USA själva, om dom nu inte använder sin världsmakt och intar något stackars land som fortfarande har bra vatten och inte är lika utsatt för vädrets makter, för som det ser ut som får dom ju inte mycket motstånd när de väl bestämmer sig för att göra världspolisingrepp.


"Do they know it's Christmastime at all?"
Nej troligtvis inte, de flesta är muslimer eller har annan religion och de skulle nog inte bry sig om vår jul eftersom de inte tror på jesus födelse på samma sätt som vi i västvärlden. De har andra högtider som de försöker ta sig igenom utan mat eller vatten.


" Well tonight thank God it's them instead of you"

Speaks for it self

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive