måndag 5 november 2007

Vicky Olesen är ute på hal is

http://www.metro.se/se/article/2007/11/04/19/1227-45/index.xml

Alla tycker vi det är irriterande när någon som inte vet något om hur det är, börjar kritisera eller komma med "goda råd".
Som förälder råkar man allt för ofta ut för det, sånna där polare som inte än skaffat barn som gärna vill komma med käcka råd om hur dom skulle gjort i en speciell situation, eller att ditt eller datt är fel. Som förälder har man en tyst överenskommelse, att man inte kommer med goda råd åt någon annan eftersom det bara möts av en inre tyst strejk eller en högljud.

Att en gymnasieelev sitter och tycker ditt och datt om föräldrar känns som ett övertramp, i alla fall i mina ögon. Hennes egna föräldrar får säkert fortfarande "goda råd" om uppfostrandet kring henne själv. Jag vet i alla fall att mina föräldrar fortfarande fick det om mig när jag var i den åldern "ska hon verkligen bo själv redan nu" "Vill hon ha svarta gardiner? är det bra, tillåter ni det?" "Oj har hon skaffat tuppkamm, tillåter ni det, är det ok?"

Att dra paralleller till en bra uppfostran och föräldrar som röker inne vet jag inte om jag vill skriva under på. Mina föräldrar rökte inne och det är något dom ångrar idag, och som jag troligtvis kan se sviter av redan idag. Min egen rökning kan jag hänvisa till det, jag var ju själv nikotinberoende som barn och då är det inte svårt att man själv åker dit när man blir tonåring.

Och det jag vill säga om duschmössor, Vicky kan komma tillbaka den dagen hon har ett litet barn som blir hysterisk så fort man pratar om att man ska bada, ett barn som skriker som om man hällde ren syra över huvudet på det när man ska försöka skölja ur champoot ur lockarna. Den dagen varje baddag associeras med en psykisk uppbyggnad för sig själv för att orka med sitt eget barns ångestskrik.

Om då en duschmössa skulle vara allt som krävs för att man ska slippa det, ja då säger jag go for it!

Men det är klart, om man har en kall avduschning med trädgårdsslangen som ett kärt barndomsminne så kanske man inte kan tänka sig in i en sådan situation.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive