tisdag 6 november 2007

Underlig undersökning

En vän till mig, som dessutom är mamma till min tvååriga, snart treåriga dotters bästa kompis, fick ett brev för några dagar sedan. Det var en undersökning som några psykologstudenter hade på universitetet. Min vän berättade om frågorna som fanns med i enkätundersökningen. Hon hade hakat upp sig på några få, de flesta var ok och bra, men några stack ut rejält.
Enkäten var riktad till föräldrar med barn mellan två och fem år, det stod det uttryckligen i brevet, så det kunde inte vara några funderingar kring om vissa frågor var mer riktade till föräldrar med barn i en annan ålderskategori, vill jag påpeka.
  • skolkar ditt barn ofta från förskolan/fritids?
    vet inte, men jag har svårt att se att ett barn från fritids eller förskola skulle kunna skolka, det är ju inte riktigt så att det är närvaroplikt och skulle det vara så att barnet smet ifrån området så skulle detta uppmärksammas så mycket att barnet antingen skulle komma tillbaka på plats, snarast, eller polis skulle tillkallas.
  • Vet du vad ditt barn gör på kvällar och helger?
    Min kompis funderade på att svara att hon kunde vara lite osäker på om hon lekte med lego eller målade alla gånger, eller att hon brukade förfesta på O'learis och sedan gå vidare till harrys, så hon hade full koll på vad hennes dotter gjorde...
  • Vet du vad ditt barn gör på väg hem från förskola/fritids?
    hur många barn går hem själva från förskola/fritids när dom är två till fem år?
  • Godkänner du ditt barns lekkamrater?
    ok, nu kommer vi ändå till en gråzon, vi hade lite svårt att acceptera en av vår sons lekkamrater när han var fem, så, ja det är väl lite aktuell i den absolut äldsta ålderskategorin
  • Besöker ditt barn platser de itne får vara på, på kvällar och helger?
    detta skratta vi åt när vi läste, men senare på kvällen när vi stod och pratade vid bilen när jag skjutsat hem dem så gick dottern i förväg fast hon inte fick och mamman sa till henne flera gånger (gränstestarhistorier) och då påminde jag henne om frågan och då kunde hon ju stämma in i att hon just vid tillfället faktiskt (och det var kväll) besökte ett ställe som inte hennes mamma accepterade, stället var tio meter bort.

Vidare ställde de frågor som vi underar om de överhuvudtaget är etiskt riktiga så som: är du alkoholist? räknar dom med ärliga svar? använder du droger? förväntar dom sig ärliga svar?

Min kompis skrev en liten notering på baksidan (med röd penna) att de nästa gång kanske skulle ställa frågor som var mer riktade till målgruppen, behöver jag berätta att min kompis pluggar till lärare :D

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive