onsdag 28 november 2007

Prestationsångest

Jag hade tänkt hinna under min tid på campus att:
  • få barn under studierna och klara tentan tre veckor efter förlossningen
  • sitta i sektionsstyrelsen
  • starta upp en föräldrakommitté
  • vara med i nollningskommittén
  • gå ner mina trettio kilo
  • skriva färdigt mina romaner (och förhoppningsvis få dom publicerade)
  • bli färdig socionom
Med tanke på att jag redan klarat av att få mitt barn mitt under studierna och klara av tentan tre veckor efter förlossningen, jag har suttit i sektionsstyrelsen, jag har startat upp en föräldrakommitté som börjar gå ganska skapligt, jag har suttit i nollningskommittén och det är inte långt kvar tills jag faktiskt är klar socionom och mina kilon börjar rasa så jag ser änden i tunneln på min tjockisperiod så börjar jag få lite ångest över mina böcker. Jag har bara ett år kvar på det där bygget nu så det är väl dags att jag tar tag i den sista tjurens horn och gör något av det. Så synd att jag har skrivkramp.

Med tanke på att jag kan se att jag faktiskt klarat av alla de andra projekten (vissa snart) så är det väl inte mer än rätt att jag gör något åt det sista så inte det känner sig försummat och bortglömt. Böckerna är ju redan klara i huvudet, så när på formuleringar som dyker upp medan man skriver, så borde det inte vara svårare än att jag faktiskt sätter mig ner och gör något åt saken. Det skulle ju vara riktigt coolt att kunna skryta med att jag fixat allt detta på bara 4½ år.

Jag ska ta tag i böckerna direkt efter tentan som jag har denna veckan, men då har jag förståss uppsatsen som ska bli klar och sen ska jag ut på praktik som är heltid plus en massa extra arbete uppepå det och sen är det ju sommarlov då jag antingen ska jobba eller också har jag barnen heltid och sen är det bara en termin kvar och den är körig. Va fasen, när ska jag planera in mina böcker.

När det gäller viktnedgången så är det nog ingen i min direkta närvaro som missat vad jag håller på med. Jag snackar nog inte om något annat, förlåt alla som är trötta i hörselgången på min tjat om min kropp. Tröjjor och byxor sitter redan mycket slappare än tidigare och jackan sitter inte åt någonstans, fast jag har en tjock tröjja under. Jag hade tillockmed träningskläderna på mig under byxorna idag och det satt inte tajt ändå.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

Tack för att uttrycker dina tankar, jag ska försöka ge feedback på dessa så snart jag kan.

Pernys drömkarl

Vad dricker Perny


"Te -fastän förlöjligat av okänsliga personer och råa sällar - kommer alltid att förbli de intellektuellas favoritdryck."
Thomas de Quincey (1795-1859)


"Vad som än händer dricker jag mitt te.
"Gustaf VI Adolf

"Drycken är som den skönaste dagg från himmelriket."
Lu Yu (800-talet)

"När man har te finner man sig tillrätta till och med under en gran."
Ryskt ordspråk

"Vägen till himlen går förbi en tekanna."
Ryskt ordspråk

"Gud vare tack för te! Vad skulle världen ta sig till utan te? Hur skulle den kunna existera? Jag är glad att jag inte föddes före teet."
Sydney Smit

Etiketter

familj (281) vikt (235) Författande (104) huslig (103) studier (101) övrigt (69) arbetsliv (59) bloggar (45) Skrivande (44) semester (41) mat (35) ytligt (31) norrland (28) musik (24) tillbakablickar (22) utmaning (22) fest (21) Böcker (20) Nagellack (20) foto (20) teknik (20) spekulationer (19) debatt (17) pryl (16) framtid (15) Overall (13) jul (13) jobb (12) tandläkare (9) te (7) frillesås (6) nanowrimo (6) film (5) laster (5) renovering (4) inredning (3) skapat (3) skylt (3) Analys (2) blogg100 (2) författartankar (2) genus (2) #Alvhilda #nordiskmytologi #mytologi #skogsrå (1) Alvhilda (1) fredagsvåld (1) novell (1) prestationsångest (1) smycken (1) vampyrer (1)

Blog Archive